Cevap Yaz
16 Mayıs 2022, 10:36 - Beyza Sultan Yazdı

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 168-169. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

6.Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı 166-167-168-169-170-171. Sayfa Cevapları Tema Değerlendirme


UYARIDİKKAT!!! UYARI!!
Eğer aşağıdaki resim ile elinizdeki Ders Kitabı kapakları uyuşmuyorsa yanlış kitaptasınız. Diğer 6. Sınıf Türkçe kitabına ulaşmak için tıklayın!

 

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 168-169. Sayfa Cevapları MEB Yayınları


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 168 Cevapları

1, 2, 3, 4, 5 ve 6. soruları metne göre cevaplayınız.
1. Bu metinde yazar, Tuz Gölü’yle ilgili hangi
karşılaştırmayı yapmaktadır?Açıklayınız.
Cevap: Tuz Gölü ve diğer göllerin tuz oranını karşılaştırmıştır.

2. Bu metinde Tuz Gölü’nün değinilen özelliklerinden üç tanesini yazınız.
Cevap:

Türkiye’nin en az yağış alan yerindedir.
Türkiye’nin en büyük göl tuzu üretim bölgesidir.
Gölün tabanında 1 – 30 santimetre kalınlığında bir tuz tabakası vardır.


3. Tuz Gölü’ne bırakılan kirli atıklar gölün dengesini nasıl bozuyor olabilir? Anlatınız.
Cevap: Her atık gibi bu atıklarda canlıların hayatını tehdit ediyor. Bu atıklar canlının vücuduna girmektedir. Bu şekilde gölün dengesini bu atıklar bozuyor olabilir.


4. Tuz Gölü’nün yok olması hangi tehlikeleri beraberinde getirecektir? Düşüncelerinizi açıklayınız.
Cevap: Tuz ihtiyacımızın büyük bölümü Tuz Gölü ile karşılanmaktadır. Tuz gölü’nün yok olması tuz ihtiyacımızı karşılayamayacağımız anlamına gelebilir.

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 169 Cevapları

5. Tuz Gölü’nün karşı karşıya olduğu felaket dışında, günümüzde başka hangi çevre felaketleri yaşanmaktadır? Anlatınız.
Cevap: Fabrika bacalarını çevreye verdiği zarar, insanların ozon tabakasına verdiği zarar gibi çevre felaketleri yaşanmaktadır.


6. Tuz Gölü’nü kurtarmak amacıyla yetkililere bir mektup yazınız.
Cevap:

Sevgili Yetkililer,
Tuz Gölü geçtiğimiz yıllara ve insanların çevreye zararlarından dolayı yok olma tehdidi ile karşı karşıya kalabilir. Sizden ricamız bu konuyla ile ilgili elinizden geleni yapmanız.


7. Aşağıdaki cümlelerde varlıkların adlarının yerine kullanılan kelimeleri bularak altlarını çiziniz. Bu kelimeleri siz de birer cümle içinde kullanınız.
Cevap:

Bu bilgiler ben de daha önce vardı.
Herkes işini iyi yapıyor.
Ustalar bunları yanlış rafa koymuş.


8. Aşağıdaki metinlerden hangisinin anlatıcısı diğerlerinden farklıdır?
Cevap: B

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.