Cevap Yaz
11 Kasım 2022, 10:45 - Sena Yazdı

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 238-239. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

6.Sınıf Türkçe Ders Kitabı 238-239. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 6. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde 7. Tema Sonu Değerlendirme konusunun da bulunduğu 6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 238-239 Cevapları konusunu paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 238-239. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

6.Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı 238-239. Sayfa Cevapları 7. Tema Sonu Değerlendirme

6. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 238 Ders Kitabı Cevapları

1, 2, 3, 4 ve 5. soruları metne göre cevaplayınız.

1. Okuduğunuz metnin konusuna uygun olacak şekilde, okuduğunuz metne isim tamlaması ve sıfat tamlaması biçiminde iki başlık öneriniz.
Cevap: 

İsim tamlaması biçiminde önerdiğim başlık: SAĞLIK VE VİTAMİNLER

Sıfat tamlaması biçiminde önerdiğim başlık: VİTAMİNLERİN SAĞLIĞA YARARLARI


2. Okuduğunuz metne göre, sağlıklı bir beslenmede niçin çeşitli besinler bulunmalıdır? Açıklayınız.
Cevap: Çünkü her besin ayrı vitamin taşır ve vücudun ihtiyacı olan vitaminler tekbir besinde bulunmadığından beslenmede çeşitli besinler bulunmalıdır.


3. Aşağıdakilerden hangisi okuduğunuz metinden çıkarılamaz?
Cevap: C) Dişlerinizin çürümemesi ve sağlıklı kalması için bolca B vitamini almalısınız.


6. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 239 Ders Kitabı Cevapları

4. Okuduğunuz metne göre aşağıdaki ifadeleri uygun biçimde tamamlayınız.
Cevap: 

Diş sağlığınız için ….D…… vitamini tüketmeniz gerekir. Bu vitamin türü ….balık yağı, süt, yumurta ve tereyağı…. gibi besinlerde bulunur.

Domates, portakal ve limon gibi besinlerde …C… vitamini bulunur. …tüm hücrelerdeki enerji üretimini ve sinir sisteminin sağlığı…..  İçin bu besinlerin tüketilmesi gerekir.


5. Okuduğunuz metni göz önünde bulundurarak dengeli beslenme için neler yapmamız gerektiğini anlatınız.
Cevap: Dengeli beslenmek için düzenli yemeli ve her besinden yemeliyiz ki her vitaminden yararlanabilelim.


6. Aşağıdakilerin hangisinde altı çizili kelime, cümleye neden-sonuç anlamı katmıştır?
Cevap: A) Bazı insanlar sağlıklı beslendikleri için kolay kolay hastalanmazlar.


7. Aşağıdakilerden hangisinde bir deyim kullanılmıştır?
Cevap: B) Planlarınızı bir kez daha gözden geçirmelisiniz. 


8. Aşağıdaki cümlelerde altı çizili kelimelerin cümlelere kattığı anlamları, anlam listesindeki ifadelerin harfleriyle örnekteki gibi eşleştiriniz.
Cevap: 

…C… Akşam 7.30 gibi evden çıkacağını söylemiş.

…Ç… Futbol sahası kadar bir alanda oyun oynuyorlar.

…F… Düzenli spor yapmak, doktorlara göre en doğru davranışlardandır.

…D… Burada herkesi tanıdığı için çok mutluydu.

…A… Hiç kimse senin gibi güzel düşünmüyor.

…B… Arkadaşlarıyla buluşmak üzere evden çıktı.


9. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bağlaç kullanılmamıştır?
Cevap: D) İnsanların güvendiği kadar dürüst, çalışkan, sorumluluk sahibiydi.


10. Yukarıdaki metinde numaralanmış cümlelerden hangisi kendinden önceki cümlenin gerekçesini açıklamaktadır?
Cevap: B) 2


6.Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları 238-239. Sayfa, 7. Tema Sonu Değerlendirme 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.