Cevap Yaz
11 Eylül 2022, 14:42 - Sena Yazdı

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 272-273. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

6.Sınıf Türkçe Ders Kitabı 272-273. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 6. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde 8. Tema Sonu Değerlendirme konusunun da bulunduğu 6. sınıf türkçe ders kitabı sayfa 272-273 cevapları konusunu paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

 

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 272-273. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

6.Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı 272-273. Sayfa Cevapları 8. Tema Sonu Değerlendirme

6. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 272 Ders Kitabı Cevapları

1-6. soruları yukarıdaki metne göre cevaplayınız.

1. Aşağıdaki ifadeleri metinde anlatılanlardan yola çıkarak tamamlayınız.
Cevap: 

Saygı ………uyulması gereken bir kural…… değildir.
Saygı ………hissedilen bir duygu………. gibidir. Çünkü …………hisler ile davranışa yansıyan bir duygudur……….


2. Bu metne göre, saygının günlük yaşantınıza etkileri neler olabilir? Örnekler vererek yazınız.
Cevap: Saygı sosyal hayatımızda sağlıklı ilişkiler kurabilmemizi, empati kurmamızı sağlar. Saygı görmek için önce saygı duymamız gerekir. Örneğin bizden yaşça küçük birinin sözlerine değer vermezsek, saygılı davranmazsak onlarda bir büyüğü olarak bizlere saygı duymayacaktır. Bu yüzden küçük büyük fark etmeksizin etrafımızdaki insanlara saygılı davranmamız gerekir.


3. Empati kurmak ile saygı duymak arasındaki ilişkiyi günlük hayatınızdan örnekler vererek yazınız.
Cevap: Empati, insanın kendisini başkasının yerine koyarak onu anlama sanatıdır. Saygı ise empati ile gelişen bir duygudur
. Ne kadar empati kurabiliyorsak o kadar saygı gören biri olabiliriz.


6. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 273 Ders Kitabı Cevapları

4. “Yalnızca ‘ben’ demek, sevgiyi olduğu kadar saygıyı da zedeler.” cümlesinin sizde uyandırdığı duygu ve düşünceleri yazınız.
Cevap: Bencil olmak karşılıklı olarak beslediğimiz sevgi ve saygıyı zedeleyebileceğini, saygı duydukça saygı göreceğimizi uyandırmaktadır.


5. Aşağıdakilerden hangisi okuduğunuz metinden çıkarılamaz?
Cevap: B) Saygı kurallarını öğrenebilmek için bazı emir ve yasaklara uyulmalıdır. 


6. Okuduğunuz metnin ana düşüncesini ve yardımcı düşüncelerinden ikisini aşağıya yazınız.
Cevap: 

Ana Düşünce: Saygının bir kural değil bir duygu olduğu.
Yardımcı Düşünceler: Saygı duyan insanın saygı göreceği, empatinin saygıyı güçlendirdiği ve saygının iletişimi kuvvetlendirdiğidir.


7. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ünlem farklı bir duyguyu yansıtmaktadır?
Cevap: A) Eyvah, yemek yandı! 


8. Aşağıda verilen bilgilerden tiyatro türüne uygun olanların başına “D” uygun olmayanların başına “Y” yazınız.
Cevap: 

(D) Oyunla ilgili detaylar yay ayraç içinde verilir.
(D) Seyirci karşısında oynanır.
(Y) Dizelerden oluşur.
(Y) Mutlu sonla bitmek zorundadır.
(Y) Sahne sanatı olarak da adlandırılır.
(D) Oyununun büyük bölümlerine perde denir.
(Y) Sadece okumak için yazılır.


9. Uymamız gereken toplumsal kurallardan beş tanesini aşağıya yazarak bu kurallara niçin uymamız gerektiğini yazınız.
Cevap: 

A) Küçük büyük fark etmeksizin saygılı olmak.
B) Toplum içinde kulaktan kulağa konuşmamak.
C) Toplum içinde uygunsuz davranış yapmamak.
D) Toplum içinde yüksek sesle konuşmamak.
E) Toplum içinde insanlara kaba davranmamak.

Bu kurallara uymalıyız çünkü; bu kurallar insanların birbirine saygı duymasını ve sevmesini sağlar. İnsanlar arasındaki iletişimi, birlik ve beraberliği kuvvetlendirir.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.