Anasayfa Kitap Cevapları Makaleler Ödevini Sor
Cevap Yaz
1 Mayıs 2021, 14:53
Beyza Sultan Beyza Sultan
Üye
Konu Sayısı: 283

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 96-97-98-99-100-101. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

2020-2021 6. Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı 96-97-98-99-100-101. sayfa cevapları  Teknoloji Bağımlılığı

Kırmızı renkli yazılar sorulardır; kırmızı renkli yazıların altındaki yeşil yazılar ise sorunun cevabıdır. Mavi yazılar hangi sayfa olduğunu gösterir geri kalan renksiz yazılar metindir. İyi dersler.

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 96 Ders Kitabı Cevapları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Günümüzde kullanılan iletişim araçlarıyla ilgili yaptığınız araştırma sonucunda elde ettiğiniz bilgileri arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap: Telefon, tablet, gazete ve dergiler günümüzde kullanılan ileitşim araçlarındandır.

 

2. Günlük hayatınızda en çok kullandığınız iletişim aracı nedir? Nedenleriyle açıklayınız.
Cevap: Günlük hayatta en çok kullandığım ileitişim aracı akıllı telefon. Çünkü hem rahar bir şekilde taşınabilir hem de anında bilgi sahibi olabilirim.


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 97 Ders Kitabı Cevapları

1. Etkinlik: Metni dinlerken not aldığınız kelime ve kelime grupları ile bunların anlamlarını tahmin ederek aşağıya yazınız. Tahminlerinizin doğruluğunu TDK Türkçe Sözlük’ten kontrol ediniz.

Cevap: 

Mors alfabesi

Tahminim: Alfabe çeşidi
Sözlük anlamı: Telgrafta kullanılan nokta ve çizgilerden oluşan alfabe


 Telgraf

Tahminim: Eski zamanda kullanılan iletişim aracı
Sözlük anlamı: Yazılı haberlerin iletişimini sağlayan telekomünikasyon çeşidi


Konaklamak

Tahminim: Bir yerde kalmak.
Sözlük anlamı: Yolculuk sırasında bir yerde yatıya kalmak.


2. Etkinlik: Haberleşme araçlarındaki gelişmelerle ilgili görüşlerinizi, dinlediğiniz metinde anlatılanlarla ilişkilendirerek arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap: Eskiden haberleşme insanların günlerini alıyordu . Özellikle bir olayı karşı tarafa iki üç günde iletirken bugün her şeyi anlık olarak karşı tarafa iletebiliyoruz.


3. Etkinlik: Aşağıdaki soruları dinlediğiniz metinden hareketle cevaplayınız

1. İnsanlar, yazı icat edilmeden önce nasıl haberleşiyorlardı? Anlatınız.
Cevap: Yazı icat edilmeden önce dumanla haberleşmişler. Daha sonra haberş posta güvercinlerinin ayağına bağlamışlardır.Daha sonra da telgrafla haberleşmişlerdir.

2. Posta güvercinleriyle mektup göndermeden önce nelere dikkat edilirdi?
Cevap: Havanın yağışlı olmamasına dikkat edilirdi.

3. Mektup ile elektronik posta arasında hangi benzerlik ve farklılıklar vardır? Açıklayınız.
Cevap: Mektup ile elektronik posta aynı amaca hizmet eder. Biri anlık iletilirken, diğeri daha uzun süre sonra iletilir.

4. Sizce mektup yazıp cevabını heyecanla beklemek mi yoksa kısa mesajlarla hızlı iletişim kurmak mı daha zevkli olur? Tartışınız.
Cevap: Bence mektubun cevabanı beklemek daha heyecanlıdır.

5. Günümüzdeki gelişmiş haberleşme teknolojisi eğitimde etkin olarak nasıl kullanılabilir? Fikirlerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap: Sınıflarda akıllı tahtalar kullanılmaktadır.


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 98 Ders Kitabı Cevapları

4. Etkinlik: Metinden hareketle geçmişten günümüze kullanılan iletişim araçlarını yazınız.
Cevap: 

Yazı icat edilmeden önce: Duman, Davul

Yazı icat edildikten sonra: Telgraf, Mektup, Posta güvercinler, Ulak

Günümüzde: Elektronik posta, kısa mesaj


5. Etkinlik: Arkadaşlarınızdan birine elektronik posta yazınız. Postanızda, “Teknoloji Bağımlılığı” metninde başlattığınız kampanya ile ilgili bilgiler veriniz.
Cevap:  

Merhaba Betül,

Yeni başlattığımız teknoloji kampanyasında yürüyüşümüzde ve üç günlük teknolojiden uzakta olacak kampta seni de aramızda görmekten mutluluk duyarız.


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 99 Ders Kitabı Cevapları

6. Etkinlik

A) Aşağıdaki metinde Hakan Bey ve müşteri temsilcisi arasındaki telefon konuşması yer almaktadır. Konuşma metnini okurken boş bırakılan yerleri metnin anlam akışına ve bütünlüğüne uygun şekilde tamamlayınız. Metinde geçen tutarsızlığı bulup etkinliğin B bölümüne yazınız.

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 99 Ders Kitabı Cevapları

B) Metinde geçen tutarsızlık: Müşteri temsilcisi teknik ekibin öğleden sonra geleceğini söylemiş daha sonra ekibin 9.30 geleceğini söylemiştir.


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 100 Ders Kitabı Cevapları

C) Aşağıdaki formu doldurarak Hakan Bey ve müşteri temsilcisi arasındaki görüşmeyi değerlendiriniz. Form üzerindeki işaretlemelerinizi çarpı (X) işaretiyle yapınız.
Cevap: 

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 100 Ders Kitabı Cevapları


7. Etkinlik: Aşağıdaki metinde geçen zamirleri bularak bunları birer cümlede kullanınız.
Cevap: 

Bunları en son yaparım.

Herkes bu filmi bekliyordu.

Bizim ev aşağı mahallede kalıyor.


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 101 Ders Kitabı Cevapları

8. Etkinlik: Aşağıdaki metni okuyarak etkinliği tamamlayınız.

İnternet tasarımcısı olan Ziya Yılmaz, iki firmaya iş başvurusunda bulunmuş ve bu iki firmadan
Cevap: 

Ziya Bey’in yerinde ben olsaydım ilk iş teklifini kabul ederdim. Çalışma saatlerinin düzenli olması ve maaşım yeterli olması kabul etme sebepleri arasında olmalıdır.


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 90-91-92-93-94-95. Sayfa Cevapları MEB Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.