Cevap Yaz
20 Eylül 2022, 9:53 - Furkan Yazdı

Bu da Benim Öyküm Metni Cevapları (6. Sınıf Türkçe MEB)

Bu da Benim Öyküm Metni Cevapları (6. Sınıf Türkçe MEB) 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 6. sınıf öğrencilerinin kitap içerisinde en çok ihtiyaç duyacağı testlerin, metin sorularının ve testlerin cevaplarını 6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 12-14-15-16-17 Cevapları konusu içerisinde paylaşmış bulunuyoruz. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Bu da Benim Öyküm Metni Cevapları (6. Sınıf Türkçe MEB)

Bu da Benim Öyküm Metni Cevapları ve Çalışmaları 6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 12-13-14-15-16-17 Cevapları

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 12 Cevapları MEB Yayınları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Kitap okumayı sever misiniz? Niçin?
Cevap: Kitap okumayı severim çünkü kitap okumak hayal gücümü genişleterek daha farklı düşünmemi sağlıyor ve yeni bilgiler kazanmamı sağlıyor.

2. Hangi tür kitapları okumayı seviyorsunuz? Nedenleriyle açıklayınız.
Cevap: Ben daha çok çizgi roman ve bilim kurgu kitaplarını seviyorum çünkü bu kitaplardaki hayal ürünü unsurlar beni çok etkiliyor ve okuması daha eğlenceli oluyor.

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 14 Cevapları MEB Yayınları

1. Etkinlik

A) Metinde geçen anlamını bilmediğiniz kelime ve kelime gruplarını belirleyerek bunların anlamlarını tahmin ediniz.
Cevap:

  • yığın: Herhangi bir şeyin üst üste dizilerek birikmesi ve dağınık bir görüntü oluşturması.
  • imrenmek: Bir başkasından görüp duyarak beğendiği herhangi bir şeyi yapmak.
  • duraksamak: Yapacağı şey karşısında yapıp yapmamak arasında kararsız kalmak veya bir başkasının müdahalesiyle beklemek.
  • büyü: Doğaüstü, paranormal yöntemlerle normal üstü sistem.
  • cesaret: Kokrusuz, yiğitlik.
  • sıkıntı: Bir sorunlar silsilesinin açtığı zorluk, fiziksel yorgunluk.
  • ürkmek: Bir nedenden, olaydan dolayı aniden korkarak veya şaşırarak sıçramak.
  • pınar: Yerden kaynayarak ve köpürerek çıkan su kaynağı.
  • berrak: Temiz, güzel ve parlak su veya hava.

2. Etkinlik

Aşağıdaki soruları okuduğunuz metinden hareketle cevaplayınız.

1. Yazar, tanıştığı ilk kitaptan neden “büyülü kitabım” diye söz etmektedir?
Cevap: Hayatının bir dönüm noktası olduğu için bu kitaba “büyülü kitabım” demiştir.


2. Yazar, kitaplarda nasıl bir dünya keşfetmiştir? Açıklayınız.
Cevap: Yazar, kitaplarda olaylar ve bilinmeyenlerle dolu, gizemli ayrıca baş döndürücü bir güzelliğe sahip eşsiz ve düşsel bir dünya keşfetmiştir.


3. Kitaplar, yazarda hangi duyguları uyandırmıştır?
Cevap: Kitaplar, yazarın sıkıntısını gideriyor, eğlendiriyor, şaşırtıyor aynı zaman eğlendiriyor ve korkutuyormuş.


4. Sizin de büyülü bir kitabınız olsaydı neler anlatmasını isterdiniz?
Cevap: Benim büyülü bir kitabım olsaydı gerçek hayata dair daha esrarengiz şeylerden bahsetmesini ve hiç bilmediğim olayların aslında görünmeyen yüzlerinin neler olduğunun bahsetmesini isterdim.


5. Bir insana kitap okuma alışkanlığı kazandırmanın en etkili yolu sizce nedir? Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap: Bir insana kitap okuma alışkanlığını kazandırmanın en etkili yolu bence en doğru kitabı bulmasıdır. Her insanın zevki ve tercihleri farklıdır. Bu nedenden dolayı her insan roman sevmeyebilir, aksiyon veya komedi sevmeyebilir. Bu nedenden dolayı her insan kendi zevkini öğrenip onunla başlarsa alışkanlık kazanır.


6. Bir yazarla tanışma fırsatınız olsaydı kiminle tanışmak ve ona ne sormak isterdiniz? Anlatınız.
Cevap: Ben Kurtuluş Savaşı zamanında eserler vermiş yazarlarla tanışmak isterdim. O zamanlarda bir eseri kaleme almanın verdiği zorlukları ve duygularını öğrenmek isterdim.

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 15 Cevapları MEB Yayınları

3. Etkinlik

Aşağıdaki görselleri inceleyiniz.

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 15 Cevapları MEB Yayınları

A) Yukarıdaki görseller arasındaki farkları açıklayınız.
Cevap: Bir resimde aile toplu şekilde kitap okuyarak kültürel bir etkileşime girerken diğer görselde ailenin toplu şekilde televizyon izlerken zaman geçirdiğini görüyoruz. 

B) Yukarıdaki görsellerden hangisi sizin günlük yaşamınızı yansıtmaktadır?
Cevap: Her iki görselde ailemizi yansıtmaktadır. Evde toplu olarak kitap okuduğumuz günlerde toplu olarak televizyondan film izlediğimiz günlerde oluyor.

C) Hangi görseldeki ailenin bir üyesi olmak isterdiniz? Nedenleriyle açıklayınız.
Cevap: Ben her ikisine de üye olmak isterdim çünkü hem kitap okumak yararlı hemde televizyondan güncel bilgileri edinip film veya dizi izlemek kültür seviyemizi arttırır. Önemli olan bunun bağımlılığa dönüşmemesi ve faydalı olarak kullanabilmektir.


4. Etkinlik

Seneca (Seneka)’nın “Bir kütüphane bin hapishane kapatır.” sözünden hareketle öğretmeninizin açıklayacağı konuşma kurallarına uygun bir konuşma yapınız.
Cevap: Hapishaneler insanların bilinçsizce yaptığı hareketler sonucu cezalarının çektikleri yerlerdir. İnsanlar doğru şekilde eğitim alan ve kitap okuyan insanlar bilinçli insanlar olarak hayatlarını sürdüreceği için hata yapma olasılıkları çok düşük olacaktır. Bu nedenden dolayı hapishaneler dolmayacak ve bundan dolayı ise hapishaneler kapanacaktır.


5. Etkinlik

Aşağıdaki ifadelerde boş bırakılan yerleri duygu ve düşüncelerinize uygun şekilde tamamlayınız.
Cevap:

A) Kitaplar __öğretmen__ gibidir. Çünkü __bize yol gösterir, doğrusunu öğretip yanlıştan uzaklaştırarak bizi bilinçlendirir__ B) Kitaplar hayatımızda önemli bir yere sahip olmalıdır. Ama __kitap okumak bilinçli şekilde, doğru şekilde olmalıdır. Yaşımıza, seviyemize ve zevklerimize uygun kitaplar tercih etmeliyiz.__ C) Bir yazar olsaydım __genç yaştaki çocuklara yönelim kitaplar yazmak__ isterdim. Ayrıca __çocuklar dışında gençlerin ve yetişkinlerin ilgisini çeken kitaplarda yazmak isterdim__.

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 16 Cevapları MEB Yayınları

6. Etkinlik

Aşağıdaki metni okuyunuz. Metinde varlıkları karşılayan kelimeleri belirleyerek yandaki bölüme örnekteki gibi yazınız.
Cevap: 

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 16 Cevapları MEB Yayınları

7. Etkinlik

Aşağıda bir kütüphanenin okuma salonunda yer alan masalar verilmiştir. Masalardaki oturma düzenini, yönergeler doğrultusunda bulunuz ve soruları cevaplayınız.
Cevap:

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 16 Ders Kitabı Cevapları

1. Sırt sırta oturan kişileri, size göre soldan sağa doğru sıralayınız.
Cevap: Zeynep ile Emine ve Mustafa ile Halil sırt sırta oturmaktadır.

2. Hangi kişilerin karşısındaki sandalyeler boştur?
Cevap: Kemal ve Halil’in karşısında bulunan sandalyeler boştur.


3. A) Hangi masada oturan kişi sayısı daha fazladır?
Cevap: En soldaki dikdörtgen şekilli masada oturan kişi sayısı daha fazladır.

B) Bu masadaki kişilerin adları alfabetik olarak sıralandığında sondan ikinci kişi kim olur?
Cevap: Bu masada oturan kişiler alfabetik olarak sıralandığında Özer, sondan ikinci olur.

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 17 Cevapları MEB Yayınları

8. Etkinlik

A) Aşağıdaki metni noktalama işaretlerine dikkat ederek okuyunuz.

B) Yukarıdaki metinde hangi varlık konuşturulmuştur?
Cevap: Yukarıdaki metinde ev konuşturulmuştur.

C) Okul kütüphanesindeki bir kitabı konuşturarak aşağıya onun duygularını anlatan, hikâye edici bir metin yazınız. Metninizi yazarken yazım ve noktalama kurallarına uymayı unutmayınız. Metninize uygun bir başlık yazınız.
Cevap:

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 17 Ders Kitabı Cevapları


Gelecek Derse Hazırlık

Karamanoğlu Mehmet Bey ve onun Türkçeye katkıları ile ilgili araştırma yapınız.
Cevap: Karamanoğlu Mehmet Bey, 13 Mayıs 1277 yılında yayınladığı bir ferman ile Türkçe dilini devletinin resmi dili ilan etmiştir. Bu hareketiyle Türkçe diline olan katkısı Mustafa Kemal Atatürk’ün ilham kaynağı olmasını sağlamıştır.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.