Savaştan evine yaşayarak dönen kimseler gazi unvanını almaktadır. Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne “Gazi Meclis” adının verilmesinin sebeplerinden biri de budur. Çünkü Türkiye Büyük Millet meclisi Kurtuluş Savaşı’ndan sonra da var olmayı başarabilmiş ve günümüzde hala bize hizmet etmekte olan bir kurumdur. Tıpkı o da insanlar gibi savaştan sağ çıkabildiği için gazi meclis unvanını almıştır. Ayrıca dünyada bir ülkenin kurtuluşunu yöneten ve bu yönetimi başarıyla sonuçlandırıp bağımsızlığa erişmesini sağlayan, Cumhuriyetin ülkesinde yer almasını başaran başka bir meclis olmadığından bu unvanı tüm gereklilikleri ile taşımaktadır.
1923’te kurulan anayasal devlet organı bir kurumdur. İçerisinde milletin oylarıyla seçilen milletvekilleri bulunur. Milletvekilleri ise devlette alınacak kararları aralarında konuşarak karara bağlar. Meclis halk tarafından seçi,len temsilcileri barındırdığı için Cumhuriyetin en üst ve en güçlü kurumudur.
Facebook'ta Paylaş
Twitter'da Paylaş
Linkedin'de Paylaş
Gazi unvanı canını hiçe sayarak, vatanını korumak için savaşa katıldıktan sonra evine sakat veya sağ bir şekilde dönen askerlere denir. TBMM de kurulduğu ilk günden bu yana faaliyetini sürdürmeye devam ettiği için bu unvanı almıştır.
Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.