Cevap Yaz
26 Ocak 2022, 16:07 - Sena Yazdı

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 110-111-112-113. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 110-111-112-113. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı konusu içerisinde 6. Sınıf öğrencilerimizin ihtiyaç duyabilecekleri konular arasında bulunan 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 110-111-112 ve 113’teki Ders Kitabı Cevaplarını paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere Yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz. 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 110-111-112-113. Sayfa Cevapları MEB Yayınları konusu içerisinde Ondalık Gösterimle Yapılan İşlemlerin Sonucunu Tahmin Etme başlıklı konunun problemlerini çözdük.

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 110-111-112-113. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

6.Sınıf MEB Yayınları Matematik Ders Kitabı 110-111-112-113. Sayfa Cevapları Ondalık Gösterimle Yapılan İşlemlerin Sonucunu Tahmin Etme

6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 110 Ders Kitabı Cevapları

Sıra Sizde – 1

8 · 0,51 işleminin sonucunu tahmin ediniz.
Cevap: 4,08


Sıra Sizde – 2

1,49 kg et 60 lira olduğuna göre 1 kg etin fiyatının tahmini değerini bulunuz.
Cevap:
60 ÷ 1,49 = 40 TL


6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 111 Ders Kitabı Cevapları

Sıra Sizde – 3

30 kg’lık mercimek 0,28 kg’lık poşetlere konulacaktır. Bu iş için kaç poşet gerektiğini tahmin ediniz.
Cevap: 
30 ÷ 0,28 = 107


Sıra Sizde – 4

Ekin Hanım; manavdan kilosu 2,9 lira olan elmadan 3 kilo, kilosu 2 lira olan portakaldan 2,26 kilo almıştır. Ekin Hanım’ın manava kaç lira ödeyeceğini tahmini olarak bulunuz.
Cevap: 
2,9 . 3 = 8,7 TL
2 . 2,26 = 4,52 TL
8,7 + 4,52 = 13,22 TL


Sıra Sizde – 5

0,108 · 260 işleminin sonucunu tahmin ediniz.
Cevap: 28,08 


Sıra Sizde – 6

İpek litresi 4 liradan satılan limonatan 1,09 litre alarak satıcıya 10 lira vermiştir. İpek’in para üstü olarak tahmini kaç lira alacağını bulunuz.
Cevap: 
1,09 . 4 = 4,36 TL ödemeli
10 – 4,36 = 5,64 TL alır.


6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 112 Ders Kitabı Cevapları

Sıra Sizde – 7

Fırat amca, hasta olan oğlunun iyileşmesi için aktardan kilogramı 36 lira olan zencefilden 0,275 kilogram almıştır. Fırat amcanın aktara ödediği paranın kaç lira olduğunu tahmin ediniz.
Cevap: 
36 . 0,275 = 9,9


Sıra Sizde – 8

Gizem; evden çıkıp en kısa yolları kullanarak önce okula, sonra kırtasiyeye gidiyor. Kırtasiyeden de
tekrar eve dönüyor. Gizem’in kaç kilometre yol yürüdüğünü tahmin ediniz.
Cevap: 
1,2 + 0,9 + 2,18 = 4,28 km yol yürür.


6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 113 Ders Kitabı Cevapları

Konu Değerlendirme

1- 35,1 lirası olan Dilara, parasının 29,9 lirasına çanta almak istiyor. Dilara’nın geriye kaç lirasının kaldığını tahmin ediniz.
Cevap: 35,1 – 29,9 = 5,2 TL’si kalır


2- Bir bakkal 79,8 kilogram olarak tarttığı bulguru 0,5 kilogramlık poşetlere koyarak satmak istemektedir. Bakkalın tahmini olarak kaç poşete ihtiyacı vardır?
Cevap: 79,8 ÷ 0,5 = 159,6


3- 350 · 0,11 işleminin sonucunu tahmin ediniz.
Cevap: 38,5


4- Bir terzi, 25,01 m uzunluğundaki bir top kumaşı 0,24 m uzunluğunda parçalara ayırmak istiyor. Buna göre terzinin kaç parça kumaş elde edeceğini tahmin ediniz.
Cevap: 25,01 ÷ 0,24 = 104


5- Yıkanması için 40 metrekarelik halısını metrekaresini 3,95 liraya yıkayan halı yıkama fabrikasına veren Zeynep Hanım tahmini olarak kaç lira öder?
Cevap: B) 160
40 . 3,95 = 158 ⇒ 160


6- Aşağıdaki işlemlerden hangisinin tahmini değeri 40’ın üzerindedir?
Cevap: C) (8,4 – 3,6) · 10,9


7- Fiyatı 2,6 lira olan kalemlerden 4 tane, fiyatı 8,1 lira olan defterlerden 2 tane alacak olan Mert, kırtasiyeye tahmini olarak kaç lira öder?
Cevap: C) 26 
2,6 . 4 = 10,4
8,1 . 2 = 16,2
16,2 + 10,4 = 26,6 TL


8- 130 masanın bulunduğu davette her bir masaya 380 gram çerez dağıtılmıştır. Davetliler için tahmini olarak kaç kilogram çerez dağıtılmıştır?
Cevap: D) 520
130 . 400 = 520

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 110-111-112-113. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.