Cevap Yaz
24 Mart 2022, 18:39 - Sena Yazdı

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 124-125-128. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 124-125-128. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 6. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği ve içerisinde çok önemli soruların bulunduğu ünite değerlendirme sorularının yer aldığı 6. sınıf matematik ders kitabı cevapları sayfa 124-125 ve 128‘in cevaplarını paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere Yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz.

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 124-125-128. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

6.Sınıf MEB Yayınları Matematik Ders Kitabı 124-125-128. Sayfa Cevapları Ünite Değerlendirme Soruları

6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 124 Ders Kitabı Cevapları

1- Yukarıdaki devirli ondalık gösterimlerden hangileri doğru verilmiştir?
Cevap: C) II ve III. 


2- Aşağıdaki eşitliklerden hangisi yanlıştır?
Cevap: B) 144/10 = 1,44


3- Yukarıdaki eşitliğe göre ▲ + ■ – ● işleminin sonucu kaçtır?
Cevap: D) 9
▲ = 7
■ = 5
● = 3
7 + 5 – 3 = 9


4- 23,1 ◊ 7 ondalık gösteriminin yüzde birler basamağına yuvarlanmış hâli 23,12 olduğuna göre ◊ yerine aşağıdaki sayılardan hangisi gelmelidir?
Cevap: B) 1 


5- Verilen işlemin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: C) 14,4 
30 . 0,48 = 14,4


6- 3,15 + 5,97 + 2,02 + 8,5 Yukarıdaki işlemin sonucu tahmini olarak kaçtır?
Cevap: D) 20
3,15 + 5,97 + 2,02 + 8,5 = 19,64 ⇒ 20


7- Yukarıdaki işlemin sonucu kaçtır?
Cevap: A) 1,1 
0,84 / 1,2 + 0,64 / 1,6= 0,7 + 0,4 = 1,1


8- Yukarıda verilenlere göre ■ ÷ ▲ işleminin sonucu kaçtır?
Cevap: 
▲ = 100
■ = 1000
1000 ÷ 100 = 10


6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 125 Ders Kitabı Cevapları

9- Bir taksinin açılış ücreti 5,4 liradır. Bu takside taksimetre her 100 metrede 0,8 lira ücret yazdığına göre 1100 metre yolculuk yapan biri kaç lira öder?
Cevap: D) 14,2
5,4 + 0,8 . 11 = 14,2


10- Hürriyet Ortaokulundaki öğretmen sayısının öğrenci sayısına oranı kaçtır?
Cevap: D) 7
9/63 = 7


11- Hangi grupta öğretmen sayısının öğrenci sayısına oranı fazladır?
Cevap: A) Atatürk Ortaokulu


12- Yukarıdaki ifadelerden kaç tanesi birimli orana örnektir?
Cevap: B) 2 


13- Yukarıda verilenlere göre kırmızı balon sayısının mavi balon sayısına oranı kaçtır?
Cevap: B) 2 : 3 
K = 4
M = 6
4/6 = 2/3


14- Erkek öğrenci sayısının kız öğrenci sayısına oranı kaçtır?
Cevap: C) 3/4
Kız = 20
Erkek = 15
15/20 = 3/4


15- Gözlüksüz erkek öğrenci sayısının gözlüklü öğrenci sayısına oranı kaçtır?
Cevap: A) 7/13


16- Kız öğrenci sayısının gözlüklü öğrenci sayısına oranı kaçtır?
Cevap: D) 20/13


6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 128 Ders Kitabı Cevapları

KOD ÇÖZME

Aşağıdaki kod tablosunda verilen problemlere denk gelen harfleri doğru sonuçlarla eşleştiriniz. Buna göre mesajı bulunuz.

6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 128 Ders Kitabı Cevapları

PİZZA BULMACA

Aşağıda bir pizza dükkanındaki siparişler ve istenen dilimlerin oranları verilmiştir. Verilen oranlara uygun pizzaları eşleştiriniz.

6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 128 Ders Kitabı Cevapları1


6. Sınıf MEB Yayınları Matematik Ders Kitabı Cevapları 124-125-128. Sayfa, Ünite Değerlendirme Soruları etkinlik çalışmaları içerisinde bulunan çeşitli soruların cevabını bu konuda paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.