Cevap Yaz
10 Mart 2022, 21:18 - Sena Yazdı

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 136-137-138. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

6.Sınıf Matematik Ders Kitabı 136-137-138. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 6. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Cebirsel İfadeleri Modelleme konusunun bulunduğu 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 136-137-138 Cevapları konusunu paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 136-137-138. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

6.Sınıf MEB Yayınları Matematik Ders Kitabı 136-137-138. Sayfa Cevapları Cebirsel İfadeleri Modelleme

6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 136 Ders Kitabı Cevapları

Hazır mıyız?

Kısa kenarı 1 metre, uzun kenarı b metre olan iki tane akvaryum yan yana getirildiğinde oluşacak şeklin alanının cebirsel olarak nasıl ifade edileceğini düşününüz ve açıklayınız.
Cevap: 1 . 2b şeklinde ifade edilir. Dikdörtgenin alanı kısa kenar ile uzun kenarın çarpımı ile bulunduğundan, iki akvaryumu da birleştirdiğimiz için bu şekilde bulunur.


Sıra Sizde – 1

Bir kenarının uzunluğu c birim olan eşkenar üçgenin çevresinin cebirsel olarak nasıl ifade edileceğini bulunuz.
Cevap: 3c şeklinde ifade edilir.


Sıra Sizde – 2

Tüm kenar uzunlukları eşit ve y santimetre olan dörtgenin çevresinin cebirsel olarak nasıl ifade edileceğini bulunuz.
Cevap: 4y şeklinde ifade edilir.


6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 137 Ders Kitabı Cevapları

Sıra Sizde – 3

Kısa kenarı 3 cm, uzun kenarı a cm olan dikdörtgenin dörte birinin alanının cebirsel olarak nasıl ifade edileceğini bulunuz.
Cevap:
6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 137 Ders Kitabı Cevapları


Sıra Sizde – 4

Yandaki boyalı bölgenin alanının cebirsel olarak nasıl  ifade edileceğini bulunuz.
Cevap:
6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 137 Ders Kitabı Cevapları


Sıra Sizde – 5

Çevresi a – 3 santimetre olan karenin bir kenar uzunluğunu cebirsel olarak ifade ediniz.
Cevap:
6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 137 Ders Kitabı Cevapları


Sıra Sizde – 6

Yandaki altıgenin kenar uzunlukları eşit ve çevresi x + 4 cm’dir. Buna göre altıgenin bir kenar uzunluğunu cebirsel olarak ifade ediniz.
Cevap:
6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 137 Ders Kitabı Cevapları


6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 138 Ders Kitabı Cevapları

Konu Değerlendirme

1. Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerlere doğru ifadeleri yazınız.
Cevap: 
• Kenar uzunluğu eşit olan bir sekizgenin çevresi x cm ise bir kenar uzunluğu …….8x….. cebirsel ifadesi ile gösterilebilir.
• Bir kenar uzunluğu a cm olan karenin çevresi …….4a….. cebirsel ifadesi ile gösterilebilir.


2. Yukarıdaki dikdörtgen dört eşit parçaya ayrıldığında oluşacak bir parçanın alanını cebirsel olarak ifade ediniz.
Cevap:
6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 138 Ders Kitabı Cevapları


3. Aşağıdaki şekilde bir karınca A ve B noktalarının tam orta noktasında bulunan yuvasına kesik çizgileri takip ederek gidecektir. Buna göre karıncanın toplamda alacağı yolu cebirsel olarak ifade ediniz.
Cevap:
6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 138 Ders Kitabı Cevapları (2)


4. a/6 ifadesi aşağıdakilerden hangisine eşittir?
Cevap: D) a. 1/6


5. b santimetre uzunluğundaki bir tel 7 eşit parçaya ayrıldığında oluşacak her bir parçanın cebirsel olarak ifadesi aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: D) b/7


6. Kısa kenarı 7 cm ve uzun kenarı a cm olan dikdörtgenin 3 eşit parçaya ayrıldığında oluşacak dikdörtgenin alanını veren cebirsel ifade aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: C) 7a/3


7. Aşağıdaki cebirsel ifadelerden hangisi yanlıştır?
Cevap: B) a + a + a = 3 + a


8. Çevresi x + 6 santimetre olan karenin bir kenarının uzunluğu kaç santimetredir? 
Cevap: A) x+6/4


6.Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 136-137-138. Sayfa, Cebirsel İfadeleri Modelleme 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.