Cevap Yaz
12 Nisan 2022, 16:46 - Sena Yazdı

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 139-140-141-142. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

6.Sınıf Matematik Ders Kitabı 139-140-141-142. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 6. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Araştırma Sorusu Oluşturma, Veri Toplama ve Değerlendirme konusunun bulunduğu 6. sınıf matematik ders kitabı sayfa 139-140-141-142 cevapları konusunu paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 139-140-141-142. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

6.Sınıf MEB Yayınları Matematik Ders Kitabı 139-140-141-142. Sayfa Cevapları Araştırma Sorusu Oluşturma, Veri Toplama ve Değerlendirme

6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 139 Ders Kitabı Cevapları

Hazır mıyız?

Tübitak Bilim Fuarı’na hazırlanan bir okuldaki öğrenciler, etkinliklerini simgeleyen tasarımları tişörtlerin üzerine bastırmak üzere çalışmalar yapacaktır. Tasarımı yapacak öğrenciler tişörtlerin renk ve modelleri hakkında araştırma yapmak istemektedir. Bu araştırmanın yapılacağı grubun özelliği ne olmalıdır? Grup seçimlerinde nelere dikkat edilmelidir? Düşününüz ve açıklayınız.
Cevap:
– Gruplara sorulacak sorular belirlenmelidir.
– Anket yapılmalıdır. 


Sıra Sizde – 1

Aşağıda verilen bir veri grubuna ait bu araştırma sorusunu iki veri grubuna ait araştırma sorusu olarak değiştiriniz.
Sınıfınızdaki öğrencilerin kan grupları nelerdir?
Cevap:

Okuldaki öğretmen ve öğrencilerin kan grupları nelerdir?


Sıra Sizde – 2

Aşağıda verilen bir veri grubuna ait bu araştırma sorusunu iki veri grubuna ait araştırma sorusu olarak değiştiriniz.
2017 yılında yabancı turistlerin Ege Bölgesi’nde en çok ziyaret ettikleri yerler nerelerdir?
Cevap: 2017 yılında kadın ve erkek yabancı turistlerin Ege Bölgesi’nde en çok ziyaret ettikleri yerler nerelerdir?


6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 141 Ders Kitabı Cevapları

Sıra Sizde – 3

Yukarıda verilen sütun grafiğindeki eksiklikleri tamamlayınız.
Cevap:
6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 141 Ders Kitabı Cevapları


Sıra Sizde – 4

Yukarıda verilen sütun grafiğindeki verileri sıklık tablosu ile gösteriniz.
Cevap:
6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 141 Ders Kitabı Cevapları1


6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 142 Ders Kitabı Cevapları

Konu Değerlendirme

Grafikte A okulunun öğretmenlerinin en çok dinlediği müzik türleri verilmiştir. Grafiğe göre 1, 2, 3 ve 4. soruları cevaplayınız.

1. En çok dinlenen müzik türü hangisidir?
Cevap: En çok dinlenen müzik türü Türk poptur.


2. En az dinlenen müzik türü hangisidir?
Cevap: En az dinlenen müzik türü yabancıdır.


3. Toplam öğretmen sayısı kaçtır?
Cevap:
4 + 8 + 8 + 6 + 6 + 10 + 4 = 46


4. Aşağıda numaralar ile verilen ifadeleri harf ile verilen ifadelerle eşleştiriniz.
Cevap:
6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 142 Ders Kitabı Cevapları


Aşağıdaki sütun grafiğine göre 5, 6, 7 ve 8. soruları cevaplayınız.

5. En az tercih edilen ulaşım aracı hangisidir?
Cevap: A) Taksi


6. En fazla tercih edilen ulaşım aracı hangisidir?
Cevap: C) Vapur


7. Kadınlar arasında en çok tercih edilen ulaşım aracı ile en az tercih edilen ulaşım aracı arasında kaç kişilik fark vardır?
Cevap: A) 30
Vapur→ 35

Taksi→ 5
35 – 5 = 30


8. Erkekler arasında en çok tercih edilen ulaşım aracı ile en az tercih edilen ulaşım aracı arasında kaç kişilik fark vardır?
Cevap: D) 30
Metro-Vapur→ 30
Taksi→ 0


6.Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 139-140-141-142. Sayfa, Araştırma Sorusu Oluşturma, Veri Toplama ve Değerlendirme 2022-2023 konusu içerisinde eksik veya hatalı bir durumla karşılaşmanız durumunda bunu bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.