Cevap Yaz
9 Eylül 2022, 20:51 - Sena Yazdı

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 194-195-198. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

6.Sınıf Matematik Ders Kitabı 194-195-198. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 6. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde 5. Ünite Değerlendirme Soruları konusunun da bulunduğu 6. sınıf matematik ders kitabı sayfa 194-195-198 cevapları konusunu paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 194-195-198. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

6.Sınıf MEB Yayınları Matematik Ders Kitabı 194-195-198. Sayfa Cevapları 5. Ünite Değerlendirme Soruları

6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 194 Ders Kitabı Cevapları

1. Yukarıdaki görselde kesişen iki yolun oluşturduğu u, x, y, z açıları ile ilgili aşağıda verilenlerden hangisi yanlıştır?
Cevap: B) y ve u bütünler açılardır.


2. Şekildeki benzin göstergesi dört eş bölgeye ayrılmıştır. Kırmızı çizginin gösterge zeminiyle yaptığı geniş açının bütünlerinin ölçüsü kaç derecedir?
Cevap: C) 45° 


3. Ölçüsü 42° olan bir açının tümlerinin ölçüsü aşağıdaki işlemlerden hangisi ile bulunur?
Cevap: D) 90 – 42


4. Sınıfınızdaki kapının yüksekliği aşağıdakilerden hangisi olabilir?
Cevap: C) 2 m


5. Yukarıdaki KP ve NM doğruları O noktasında kesişmektedir. Buna göre MOP ‘nın ölçüsü kaç derecedir?
Cevap: A) 45°


6. Bir A4 kâğıdı şekildeki gibi katlanıp açıldığında numaralarla gösterilen hangi açılar tümler olur?
Cevap: C) 2 ve 4 


7. Şekilde gösterilen pergel, bütünleri 64° olan açı kadar açıldığında K, L, M noktaları doğrusal olmaktadır. Buna göre pergelin kolları arasındaki açıklık kaç derecedir?
Cevap: B) 64°


8. 5 dekar kaç metrekaredir?
Cevap: B) 5000 


6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 195 Ders Kitabı Cevapları

9. Verilen şekle göre aşağıdakilerden hangisi doğrudur? (Noktalı zeminde yatay ve dikey iki nokta arası mesafe 1 birimdir.)
Cevap: A) [AB] kenarına ait yükseklik 7 br’dir. 


10. Yukarıdaki kare zemindeki ABC ’nin [BC] kenarına ait yüksekliği kaç santimetredir? (Karenin kenar uzunluğu 1 santimetredir.)
Cevap: D) 6
6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 195 Ders Kitabı Cevapları


11. Yandaki KLM ’nde |LM| = 30 cm’dir Buna göre KLM ’nin alanı kaç santimetredir? (Yatay ve dikey her iki nokta arası mesafe eşittir.)
Cevap: B) 300 


12. Nermin teyzenin 0,2 ha’lık bir bahçesi vardır. Bahçenin 15 arlık bölümüne kiraz ağacı dikilmiştir. Buna göre bahçenin kaç metrekaresi boş kalmıştır?
Cevap: D) 500
0,2 ha= 2000 m²

15 ar= 1500 m²
2000 – 1500 = 500 m²


13. Yukarıdaki üçgenlerden hangilerinin alanları eşittir?
Cevap: A) I ve IV. 


14. Yukarıdaki şekilde boyalı alan kaç santimetrekaredir?
Cevap: C) 34 


15. ABCD bir kenar uzunluğu 10 cm olan kare ve EBFD bir paralelkenardır. Buna göre DFBE paralelkenarının alanı kaç santimetrekaredir?
Cevap: C) 60
10 . 4 = 40
10 . 4/2 = 20

40 + 20 = 60


16. ABCD ve DCLK paralelkenardır. A(ABCD)= 36 cm² ise A(DCLK) kaç santimetrekaredir?
Cevap: A) 63
9 . 7 = 63


6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 198 Ders Kitabı Cevapları

MATEMATİK OYUNLARI

Melike, Azra, Aslı ve Ayşe’ye ait odaların planları aşağıdadır. Verilen ipuçlarını kullanarak hangi odanın kime ait olduğunu bulunuz. Sahibinin adını içine yazarak odanın kime ait olduğunu belirtiniz.
Cevap:
6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 198 Ders Kitabı Cevapları


PUSULA NOKTALARI

Bir seyahat sırasında pusulanın gösterdiği üç yönün hangileri olduğunu aşağıdaki tariflerle bulunuz. (Pusula iğnesi kuzeyden (K) başlar.)
Cevap:

6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 198 Ders Kitabı Cevapları1


6.Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 194-195-198. Sayfa, 5. Ünite Değerlendirme Soruları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.