Cevap Yaz
2 Ocak 2023, 13:24 - Sena Yazdı

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 199-200. Sayfa Cevapları KOZA Yayınları

6.Sınıf Matematik Ders Kitabı 199-200. Sayfa Cevapları KOZA Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 6. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde 5. Ünite Sonu Değerlendirme Soruları konusunun bulunduğu 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 199-200 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 199-200. Sayfa Cevapları KOZA Yayınları

6.Sınıf KOZA Yayınları Matematik Ders Kitabı 199-200. Sayfa Cevapları 5. Ünite Sonu Değerlendirme Soruları

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 199 Cevapları KOZA Yayınları

A. Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları yanıtlayınız.

1. 42°lik açının tümleri olan açının ölçüsü aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: A. 48°

90 – 42 = 48°


2. Yandaki şekilde m(PRT) = 129°dir. m(PRS) = 34° olduğuna göre, m(SRT) aşağıdakilerden hangisidir? 
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 199 Cevapları KOZA Yayınları


3. Komşu tümler iki açıdan birinin ölçüsü, diğerinin 1/4’ü kadardır. Bu açılardan büyük olanının ölçüsü kaç derecedir?
Cevap: C. 72

x + 4x = 90°
5x = 90°
x = 18°

18 . 4 = 72°


4. 78°lik açının bütünleri olan açının ölçüsü aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: D. 102°

180 – 78 = 102°


5. Komşu bütünler iki açıdan büyük olanının ölçüsü, diğerinin ölçüsünün 4 katından 10° azdır. Küçük olan açının ölçüsü aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: A. 38°

Büyük açı → 4x – 10
Küçük açı → x

x + 4x – 10 = 180°
5x – 10 = 180°
5x = 190
x = 38°


6. Yanda iki doğrunun oluşturduğu açılardan m(BOD), m(COD)’nın ölçüsünün 1/5’inden 12° fazladır. m(AOC) aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: B. 40°

m(BOD) → x + 12
m(COD) → 5x

5x + x + 12 = 180
6x = 168°
x = 28°

28 + 12 = 40°


7. Yandaki ABC ile CBD komşu tümler açılardır. m(ABC), m(CBD)’nın ölçüsünün 2 katından 18° azdır. m(CBD) aşağıdakilerden hangisidir? 
Cevap: B. 36°

m(ABC) → 2x – 18
m(CBD) → x

2x – 18 + x = 90°
3x = 108
x = 36°


8. Yandaki noktalı kâğıtta çizilmiş paralelkenara ait yükseklik hangi doğru parçasıdır?
Cevap: C. [DH]


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 200 Cevapları KOZA Yayınları

9. Yandaki üçgenin |BC| = 10 cm ve alanı 40 cm²dir. Bu üçgenin yüksekliği kaç santimetredir.
Cevap: D. 4

Alan = h . taban
40 = h . 10
h = 4


10. Orçun’un odas›n›n taban› dikdörtgen biçimindedir. Bu odanın tabanının boyu 800 cm, eni 3 m’dir. Bu odanın taban alanı kaç metrekaredir?
Cevap: B. 24

800 . 3 = 2400 cm²
2400 ÷ 100 = 24 m²


11. Yandaki şekil eş karelerden ve eşkenar üçgenden oluşmuştur. Şeklin çevresinin uzunluğu 42 cm olduğuna göre boyalı bölgenin alanı kaç santimetrekaredir?
Cevap: C. 72

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 200 Cevapları KOZA Yayınları


B. Aşağıdaki noktalı yerlere uygun sayıları yazınız.
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 200 Cevapları KOZA Yayınları1


C. Aşağıdaki kareli kâğıtta verilen ABC’na eş olan bir açıyı kareli kâğıdın birim karelerinden yararlanarak çiziniz.
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 200 Cevapları KOZA Yayınları2


Ç. Aşağıda verilen ölçme sonuçlarını, kutulardaki ifadeler ile ok çizerek eşleyiniz.
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 200 Cevapları KOZA Yayınları3

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.