Cevap Yaz
26 Ocak 2022, 15:23 - Sena Yazdı

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 222-223-224. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

6.Sınıf Matematik Ders Kitabı 222-223-224. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 6. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Hacim Tahmin Etme konusunun da bulunduğu 6. sınıf matematik ders kitabı sayfa 222-223-224 cevapları konusunu paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 222-223-224. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

6.Sınıf MEB Yayınları Matematik Ders Kitabı 222-223-224 Sayfa Cevapları Hacim Tahmin Etme

6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 222 Ders Kitabı Cevapları

Hazır mıyız?

Çevremizde bulunan hacmini bildiğimiz bir cisim ile başka bir cismin hacmini tahmin edebilir miyiz? Düşününüz ve açıklayınız.
Cevap: Tahmin edebiliriz. Çünkü birbirine benzeyen cisimlerin hacimleri de birbirlerine yakındır.


Sıra Sizde – 1

Dikdörtgenler prizması şeklindeki bir okul binasının ayrıtları 49,6 m, 41,2 m ve 29,8 m olduğuna göre okul binasının hacmini tahmin ediniz.
Cevap: 50 . 41. 30 = 61 500 m³


Sıra Sizde – 2

Yüksekliği 1,1 cm olan kare prizmasının hacmi tahmini 220 cm³ olduğuna göre taban alanının tahmini değeri kaç santimetrekaredir?
Cevap: 15 . 15 = 225 cm²


6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 223 Ders Kitabı Cevapları

Sıra Sizde – 3

Hacmi yaklaşık 8,1 cm³ olan kalemler ile yandaki kalemlik doldurulmak isteniyor. Kalemlik en fazla 15 tane kalem alabildiğine göre kalemliğin hacminin tahmini değerinin kaç desimetreküp olacağını bulunuz.
Cevap: 15 . 8  120 cm³ → 0,012 dm³


Sıra Sizde – 4

Ayrıtları 8,9 m, 7,3 m ve 11,1 m olan dikdörtgenler prizmasının hacminin tahmini değeri kaç metreküptür?
Cevap: 9 . 7 . 11 = 693 m³


6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 224 Ders Kitabı Cevapları

Konu Değerlendirme

1. Yukarıdaki kekin hacminin tahmini değeri kaçtır?
Cevap: 12 . 5 . 15 = 900 cm³


2. Yukarıda bir tanesinin ayrıt uzunlukları 10,3 cm, 4,4 cm ve 2,1 cm olarak verilen 6 adet gofretin toplam hacminin tahmini değeri kaç santimetreküptür?
Cevap: 10 . 4 . 2 = 80
80 . 6 = 480 cm³


3. Ayrıt uzunlukları 49,6 dm, 30,3 dm ve 50,1 dm olan akvaryumun 2/3 ’si su ile doludur. Buna göre akvaryumdaki suyun hacminin tahmini değeri kaç milimetreküptür?
Cevap: 50 . 30 . 50 = 75 000 dm³
0,0750 mm³
0,075 .2/3 = 0,05 mm³


4. Bir ayrıt uzunluğu 45,2 santimetre olan küp şeklinde kutular bir kamyonun kasasına yerleştirilecektir. Kamyon kasasının hacmi yaklaşık 9 metreküp olduğuna göre kasaya tahmini kaç tane kutu yerleştirilebilir?
Cevap: 45 . 45 . 45 = 91 125 cm³
91 125 cm³= 0,91125 m³
9/ 0,9 = 10 tane kutu yerleştirilir.


5. Yukarıdaki şeklin hacminin tahmini değeri kaç santimetreküptür?
Cevap: D) 360
4 . 6 . 5 = 120
6 . 6 . 5 = 180
6 . 2 . 5 = 60
120 + 180 + 60 = 360


6. Bir konteynerin ayrıtlarının uzunluğu 19,1 m, 9,9 m ve 3,2 m’dir. Buna göre bu konteynerin hacminin tahmini değeri kaçtır?
Cevap: B) 570
19 . 10 . 3 = 570 m³


7. Ekmek paketinin içinde 10 dilim ekmek vardır. Dilimlerin kalınlığı 2,9 santimetre, boyu ve yüksekliği 9,1 santimetre olduğuna göre paketin hacminin tahmini değeri kaç santimetreküptür?
Cevap: A) 3000
3 . 10 . 10 = 300 cm³
300 . 10 = 3 000 cm³


8. Dikdörtgenler prizması şeklinde bir süt kutusunun ayrıtları 18,8 santimetre, 5,2 santimetre ve 10,4 santimetredir. Bu kutunun içinde 2/5 kadar süt bulunduğuna göre sütün hacminin tahmini değeri kaç santimetreküptür?
Cevap: A) 380
Hacim= 19 . 5 . 10 = 950 cm³
950 . 2/5 = 380 cm³


6.Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 222-223-224. Sayfa, Hacim Tahmin Etme 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.