Cevap Yaz
9 Eylül 2022, 20:31 - Sena Yazdı

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 232-233-236. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

6.Sınıf Matematik Ders Kitabı 232-233-236. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 6. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde 6.Ünite Değerlendirme Soruları konusunun da bulunduğu 6. sınıf matematik ders kitabı sayfa 232-233-236 cevapları konusunu paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 232-233-236. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

6.Sınıf MEB Yayınları Matematik Ders Kitabı 232-233-236 Sayfa Cevapları 6.Ünite Değerlendirme Soruları

6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 232 Ders Kitabı Cevapları

1. Şekildeki altıgenin köşeleri eşit yarıçaplı çemberlerin merkezidir. Altıgenin çevre uzunluğu 36 santimetre ise çemberden birinin çevresi kaç santimetredir?
Cevap: A) 18 


2. π sayısı ile ilgili aşağıdaki bilgilerden hangisi doğrudur?
Cevap: C) Çemberin uzunluğunun çapa oranıdır. 


3. Noktalı zeminde verilen yarım çemberlerden oluşan şeklin çevresi kaç santimetredir?
Cevap: D) 20


4. Aşağıdaki kesik yüzeylerden hangisi çembere model olabilir?
Cevap: B) 


5. Aşağıdakilerden hangisi O merkezli daire ile m doğrusunun ortak noktalarından oluşan bir kelimedir?
Cevap: C) ROKA


6. Birim küplerle oluşturulan yandaki yapının prizmaya tamamlanabilmesi için en az kaç birim küpe ihtiyaç vardır?
Cevap: A) 5


7. Birim küplerden oluşan yukarıdaki yapının hacmine eşit olan yapı aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: A) 


6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 233 Ders Kitabı Cevapları

8. Yukarıdaki kare prizmadan ayrıt uzunluğu 3 cm olan küp kesilerek çıkarılıyor. Kalan kısmın hacmi kaç santimetreküptür?
Cevap: B) 173
5 . 5 . 8 = 190

3³ = 27
190 – 27 = 173


9. Ayrıt uzunlukları 1 m, 4 m ve 16 m olan dikdörtgenler prizmasının hacmi bir küpün hacmine eşittir. Buna göre küpün bir ayrıtının uzunluğu kaç metredir?
Cevap: C) 4


10. Ayrıt uzunlukları 5 cm , 6 cm ve 7 cm olan bir dikdörtgenler prizmasının tüm ayrıt uzunlukları 1 cm azaltılırsa hacmi kaç santimetreküp azalır?
Cevap: D) 90
5 . 6 . 7 = 210 cm³

4 . 5 . 6 = 120 cm³
210 – 140 = 90 cm³


11. Ayrıt uzunlukları 7,8 cm, 5,1 cm ve 8,7 cm olan dikdörtgenler prizmasının tahmini hacmi kaç santimetreküptür?
Cevap: C) 360
8 . 5 . 9 = 360


12. Sıvı ile dolu bidonun hacmi 4,8 dm3tür. Bidondaki sıvının tamamı …….. litrelik …….. adet şişeye doldurulabilir. Yukarıda boş bırakılan yerlere sırasıyla hangi sayılar gelebilir?
Cevap: A) 2,4 – 2


13. Yukarıdaki şekillerde küplerin birer ayrıtlarının uzunlukları verilmiştir. Buna göre 2. şekildeki küpün içerisine 1. şekildeki küpten en fazla kaç tane sığar?
Cevap: B) 1000


14.Bir ayrıtı 20 cm olan küp şeklindeki bir kap tamamen portakal suyu ile doludur. Litresi 4,5 lira olan portakal suyunun tamamını satan bir kişi kaç lira kazanır?
Cevap: D) 36
20 . 20 . 20 = 8000 cm³

8000 cl = 80 L
80 . 4,5 = 36 lira kazanır.


15. Yandaki 3 litrelik dereceli kabı tamamen doldurabilmek için kaç cl sıvıya daha ihtiyaç vardır?
Cevap: D) 150 


16. Yukarıda açık hâli ve ayrıt uzunlukları verilen kare dik prizmanın hacmi kaç santimetreküptür?
Cevap: B) 90
3 . 3 . 10 = 90 m³


6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 236 Ders Kitabı Cevapları

MATEMATİK OYUNLARI

Aşağıdaki şekillerden bazıları katlanınca küp olabilir, bazıları da olamaz. Katlanınca küp olacağını düşündüğünüz her bir şekli daire içine alınız.
Cevap:
6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 236 Ders Kitabı Cevapları


6.Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 232-233-236. Sayfa, 6.Ünite Değerlendirme Soruları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.