Cevap Yaz
20 Kasım 2022, 21:31 - Sena Yazdı

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 28-30-32-34-36. Sayfa Cevapları KOZA Yayınları

6.Sınıf Matematik Ders Kitabı 28-30-32-34-36. Sayfa Cevapları KOZA Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 6. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Bölünebilme Kuralları konusunun bulunduğu 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 28-30-32-34-36 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 28-30-32-34-36. Sayfa Cevapları KOZA Yayınları

6.Sınıf KOZA Yayınları Matematik Ders Kitabı 28-30-32-34-36. Sayfa Cevapları Bölünebilme Kuralları

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 28 Cevapları KOZA Yayınları

Oyuncak mağazasındaki kavanozda 72 bilye bulunmaktadır. Satıcı; bilyeleri ikişerli, üçerli veya beşerli gruplayıp poşetlemek istiyor. Satıcının yapacağı gruplamalardan hangilerinde 72 bilyeden artan olmayacağını söyleyiniz.
Cevap:  İkişerli ve üçerli poşetlediğinde artan olmaz.

72 ÷ 2 = 36
72 ÷ 3 = 24
72 ÷ 5 = 14 → kalan 2 


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 30 Cevapları KOZA Yayınları

Öğrendiklerimizi Uygulayalım

1. 13, 42, 160, 175, 1264 ve 1453 sayılarından hangileri 2 ile bölünebilir?
Cevap: 42, 160, 1264 iki ile bölünebilir.


2. 85, 213, 225, 1840 ve 1067 sayılarından hangileri 5 ile bölünebilir?
Cevap: 85, 225, 1840 beş ile bölünebilir.


3. 49, 60, 1920, 673 ve 2015 sayılarından hangileri 10 ile bölünebilir?
Cevap: 60, 1920 on ile bölünebilir.


4. 128■ sayısının 5 ile bölünmesinden elde edilen kalanın 4 olması için ■ yerine hangi rakamlar yazılabilir?
Cevap: 4 ve 9 yazılabilir.


5. 806▲ sayısının 2 ile bölünmesinden elde edilen kalanın 1 olması için ▲ yerine hangi rakamlar yazılabilir?
Cevap: 1, 3, 5, 7, 9 yazılabilir.


6. 990■ sayısının 10 ile bölünmesinden elde edilen kalanın 8 olması için ■ yerine hangi rakam yazılabilir?
Cevap: 8 yazılabilir.


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 32 Cevapları KOZA Yayınları

Öğrendiklerimizi Uygulayalım

1. Aşağıdaki sayılardan 3 ve 9 ile bölünebilenleri belirleyiniz.
Cevap: 378, 4005 3 ve 9 ile bölünebilir.


2. 8■74 sayısının 3 ile bölünebilmesi için ■ yerine hangi rakam / rakamlar yazılmalıdır?
Cevap: 2, 5, 8 rakamları yazılmalıdır.


3. 296■ sayısının 9 ile bölünebilmesi için ■ yerine hangi rakam / rakamlar yazılmalıdır?
Cevap: 1 yazılmalıdır. 


4. 652■ sayısının 3 ile bölümünden kalanın 2 olması için ■ yerine hangi rakam / rakamlar yazılmalıdır?
Cevap: 1, 4, 7 yazılmalıdır.


5. 672■ sayısının 9 ile bölümünden kalanın 1 olması için ■ yerine hangi rakam / rakamlar yazılmalıdır?
Cevap: 4 yazılmalıdır.


6. Aşağıdaki işlemleri yapınız. Bulduğunuz sonuçları bölünebildiği sayılarla eşleyiniz.
Cevap: 

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 32 Cevapları KOZA Yayınları


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 34 Cevapları KOZA Yayınları

Öğrendiklerimizi Uygulayalım

1. Aşağıdaki sayılardan 4 ile bölünebilenleri belirleyiniz.
Cevap:716, 304, 8036, 5900 dört ile bölünebilir.


2. 370■ sayısının 4 ile bölünebilmesi için ■ yerine yazılabilecek rakamları bulunuz.
Cevap: 0, 4, 8 yazılabilir.


3. 60■2 sayısının 4 ile bölünebilmesi için ■ yerine yazılabilecek rakamları bulunuz.
Cevap: 1, 3, 5, 7, 9 yazılabilir.


4. Aşağıdaki işlemleri yapınız. Bu işlemlerin sonuçlarından hangilerinin 4 ile bölünebileceğini bulunuz.
Cevap: 

a. 3² + 13→ 9 +13 = 22 → 4 ile bölünmez.

b. 90 ÷ (18 – 8)→ 90 ÷ 10 = 9→ 4 ile bölünmez.

c. (9 . 6 – 4) + (17 – 9 ÷ 3)→ 50+14=64

ç. 78 ÷ 3 + 5 – 1→ 26+5-1=30

d. 16 . 5 ÷ 2³ + 6→ 80 ÷ 8 + 6 = 16 

e. (21 – 5) ÷ 2² + 9→ 16 ÷ 4+9 = 4 + 4 + 9 = 17


5. Aşağıdaki kamyonların altlarındaki kutucuklarda, kamyonların taşıdığı pirinç miktarları yazılıdır. Hangi kamyonlardaki pirincin, dört kilogramlık poşetleri pirinç artmadan doldurabileceğini bulunuz.
Cevap: 852, 976 kilogramlık pirinçler artmadan doldurulur. 


6. 100 ile 150 arasındaki sayılardan, 4’e bölünebilenleri yazınız.
Cevap: 100, 104, 108, 112, 116, 120, 124, 128, 132, 136, 140, 144, 148 dört ile bölünebilir.


7. Bir okulda 282 öğrenci vardır. Bu okula en az kaç öğrenci daha kayıt yaptırırsa öğrenciler dörderli gruplandırıldığında hiç öğrenci artmaz?
Cevap: 2 öğrenci daha kayıt yaptırırsa öğrenciler dörderli gruplara ayrıldığında öğrenci artmaz.


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 36 Cevapları KOZA Yayınları

Öğrendiklerimizi Uygulayalım

1. Aşağıdaki sayılardan 6 ile bölünebilenleri belirleyiniz.
Cevap: 324, 5004, 684 altı ile bölünebilir.


2. 407■ sayısının 6 ile bölünebilmesi için ■ yerine yazılabilecek rakamı bulunuz.
Cevap: 4 rakamı yazılabilir.


3. 61■8 sayısının 6 ile bölünebilmesi için ■ yerine yazılabilecek rakamları bulunuz.
Cevap: 0, 3, 6, 9 rakamları yazılabilir.


4. Aşağıdaki boş yuvarlakların içine gelecek olan sayıları, belirtilen işlemleri yaparak bulunuz. İşlemlerin sonuç kutucuğunda elde ettiğiniz sayıların 6 ile bölünüp bölünemeyeceğini söyleyiniz.
Cevap: 

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 36 Cevapları KOZA Yayınları

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.