Cevap Yaz
12 Aralık 2022, 18:48 - Sena Yazdı

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 48-49. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 48-49. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı konusunda 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 48 ve 49’daki Ders Kitabı Cevaplarını paylaştık. Eksik yada hatalı kısımları bizlere Yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz. 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 48-49. Sayfa Cevapları MEB Yayınları konusunda Ünite Değerlendirme Sorularını cevapladık.


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 48-49. Sayfa Cevapları MEB Yayınları


6.Sınıf MEB Yayınları Matematik Ders Kitabı 48-49. Sayfa Cevapları Ünite Değerlendirme Soruları

6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 48 Ders Kitabı Cevapları

1. 3.. = 81 olduğuna göre … kaçtır?
Cevap: D) 4


2. İşleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: C) 9
1+27-1 / 3= 27/3=9


3. 53³ ÷ (32² + 42²) + 15 işleminin sonucu kaçtır?
Cevap: B) 20
125 / 25 + 15= 5+15=20


4. Olduğuna göre ♦ · (Ο -Δ ) işleminin sonucu kaçtır?
Cevap: B) 60
12 x 15 = 180
15 x 16= 240 ise;
15 . (16 – 12)= 15 . 4 = 60


5. Semra’nın her gün çözdüğü soru sayısı 6’nın katıdır. Buna göre Semra’nın çözdüğü soru sayısı aşağıdakilerden hangisi olabilir?
Cevap: A) 120


6. Yandaki tabloda verilen sayılardan en küçük ve en büyük asal sayıların çarpımı kaçtır?
Cevap: C) 46
En küçük= 2
En büyük= 23
23 . 2 = 46


7. Asal çarpanları 2, 3 ve 5 olan sayı aşağıdakilerden hangisi olabilir?
Cevap: D) 60
Adsız


8. Bir kırtasiyede 5 kalem alana 1 kalem hediye edilmektedir. Hediye edilen kalemlerle birlikte 98 kalem alan bir kişinin aldığı kalemlerden kaç tanesi hediyedir?
Cevap: D) 19
98 / 5 = 19 

6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 49 Ders Kitabı Cevapları

9.
I. Asal sayılardır.
II. Ortak bölenleri 1’dir.
III. Tek sayılardır.
IV. 3’e tam bölünürler.
13 ve 23 sayıları için yukarıdaki ifadelerden hangisi ya da hangileri doğrudur?
Cevap: C) I, II ve III. 

10.4 basamaklı 25 1 sayısının 3 ile kalansız bölünebilmesi için yerine gelebilecek rakamlar kümesi aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: C) {1,4,7}

11.9’a bölünebilen bütün sayılar aynı zamanda …… ile bölünür.
Yukarıdaki ifadede yer alan boşluk aşağıdakilerden hangisi ile doldurulursa yanlış olur?
Cevap: D) 18

12.
O = {2,3,5}
Yukarıdaki O kümesinin elemanları, verilen sayı çiftlerinden hangisinin ortak bölenidir?
Cevap: A) 90 ve 150

13.60 sayısının asal çarpanları B kümesini, 70 sayısının asal çarpanları C kümesini oluşturmaktadır. Verilen bu bilgilere göre B ve C kümeleri ile ilgili 13, 14 ve 15. soruları cevaplayınız. B kümesinin elemanları liste yöntemi ile aşağıdakilerden hangisinde doğru verilmiştir?
Cevap: A) ” 1, 2, 3, 5, 6, 10, 12, 20, 30, 60 “

14. C kümesi ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
Cevap: D) 7! C

15. B C+ kümesinin elemanları hangi seçenekte doğru verilmiştir?
Cevap: B) {2,5}

16. K = {“KIRŞEHİR” kelimesini oluşturan harfler} K kümesiyle ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
Cevap: D) s(K) = {7}

 

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 48-49. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2022-2023

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.