Cevap Yaz
9 Eylül 2022, 20:19 - Sena Yazdı

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 51-52-53-54. Sayfa Cevapları KOZA Yayınları

6.Sınıf Matematik Ders Kitabı 51-52-53-54. Sayfa Cevapları KOZA Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 6. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde 1. Ünite Sonu Değerlendirme Soruları konusunun bulunduğu 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 51-52-53-54 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 51-52-53-54. Sayfa Cevapları KOZA Yayınları

6.Sınıf KOZA Yayınları Matematik Ders Kitabı 51-52-53-54. Sayfa Cevapları 1. Ünite Sonu Değerlendirme Soruları

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 51 Cevapları KOZA Yayınları

A. Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları yanıtlayınız.

1. 1⁹ + 8³ işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: A. 513

1 + 512)= 513


2. 6 + 48 ÷ 6 işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: C. 14

6 + 8 = 14


3. 3³ . 8 – 5 işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: B. 211

27 . 8 -5= 216 -5 ) 211


4. (27 – 7) ÷ 2² + 6 işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: D. 11

20 ÷ 4 +6 = 5 +6 = 11


5. 72 ÷ 6 . 5² ÷ 5 işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: A. 60

12 .25 ÷5= 300 ÷ 5 = 60


6. ■ . 58 – 13 . 26 = 13 . (58 – 26) eşitliğinde ■ yerine yazılması gereken sayı aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: D. 13

→ 13 yazılmalıdır. Çünkü ortak çarpandır.


7. Dikdörtgen biçiminde, kırmızı ve beyaz renkli, iki el işi kâğıdı var. Kırmızı el işi kâğıdının eni 12 cm, boyu 20 cm; beyaz el işi kâğıdının eni 12 cm, boyu 15 cm’dir. Bu el işi kâğıtları eşit uzunluktaki kenarları çakıştırılarak yan yana konuluyor. İki el işi kâğıdından oluşan bölgenin alanını veren ifade aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: C. 12 . (20 + 15)


8. Elif aklından bir sayı tutuyor. Bu sayının 5 katının 7 fazlasının 167 olduğunu söylüyor. Elif’in aklından tuttuğu sayı kaçtır?
Cevap: B. 32

Tuttuğu sayıya x diyelim.
5 . x +7 = 167
5x+7 = 167
5x = 160
x = 32


9. Bir sınıftaki kız ve erkek öğrencilerin sayıları toplamı 33’tür. Kız öğrencilerin sayısı, erkek öğrencilerin sayısından 3 fazla olduğuna göre, bu sınıfta kaç kız öğrenci vardır?
Cevap: A. 15

Kız: x +3
Erkek: x

x+3 + x = 33 = 2x +3 = 33
2x = 30
x = 15


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 52 Cevapları KOZA Yayınları

10. Aşağıdaki sayılardan hangisi 48’in çarpanlarından biri değildir?
Cevap: B. 9


11. 9■37 sayısının 3 ile bölünebilmesi için ■ yerine hangi rakamlar yazılabilir?
Cevap: B. 2, 5, 8


12. Aşağıdaki sayılardan hangisi 6’ya bölünebilir?
Cevap: C. 222


13. 71■8 sayısının 4 ile bölünebilmesi için ■ yerine hangi rakamlar yazılabilir?
Cevap: 
A. 0, 2, 4, 6, 8 


14. Aşağıdakilerden hangisi asal sayıdır?
Cevap: D. 97


15. 96 sayısının asal çarpanları aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: B. 2 ve 3

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 52 Cevapları KOZA Yayınları


16. 430▲ sayısının 6 ile bölünebilmesi için ▲ yerine aşağıdakilerden hangileri yazılabilir?
Cevap: C. 2 ile 8


17. 8 ile 24’ün ortak bölenleri hangi seçenekte doğru olarak verilmiştir?
Cevap: A. 1, 2, 4, 8


18. 6 ile 9’un 100’den küçük, en büyük ortak katı aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: B. 90


19. Bir tepsideki cevizler altışarlı ve sekizerli gruplandığında 4 ceviz artmaktadır. Tepsideki cevizlerin sayısı 70 ile 80 arasında olduğuna göre bu tepside kaç ceviz vardır?
Cevap: C. 76

→ 76 sayısını altıya ve sekize böldüğümüzde kalan 4 olmaktadır.


20. 54 m ve 72 m uzunluklarındaki iki hortum eşit parçalara bölünmek isteniyor. Her bir parçanın metre cinsinden uzunluğu aşağıdakilerden hangisi olabilir?
Cevap: D. 18

→ 18’dir. Çünkü 54 ve 72 18 sayısına tam bölünür.


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 53 Cevapları KOZA Yayınları

21. 8 – 16 ÷ 2 işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: C. 0

8-8 = 0


22. 12 – (15 ÷ 3 + 4) işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: D. 3

12-(5+4) = 12 – 9 = 3


23. 8■48 sayısının 3 ile bölünebilmesi için ■ yerine hangi rakamlar yazılabilir?
Cevap: A. 1, 4, 7


24. Güneş, aklından bir sayı tutuyor. Bu sayının yarısının 12 fazlasının 30 olduğunu söylüyor. Güneş’in aklından tuttuğu sayı kaçtır?
Cevap: B. 36

Tuttuğu sayıya x diyelim.
(x ÷ 2) +12 = 30
x ÷ 2 = 18→ İki sayısı sekizin yanına çarpım olarak gider. 
x = 36


25. Bir kavanozdaki şekerler üçerli ve beşerli gruplandığında 2 şeker artmaktadır. Kavanozdaki şekerlerin sayısı 60 ile 70 arasında olduğuna göre bu kavanozda kaç şeker vardır?
Cevap: C. 62


26. Yandaki çarpan ağacında boş bırakılan kutuya hangi sayı yazılmalıdır?
Cevap: D. 7

21 ÷ 3 = 7 işlemi ile buluruz.


27. (4 x 7 – 3) + 8 – (5 – 12 ÷ 3) işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: A. 32 

(28 -3) +8 – (5-4) = 25 +8 -1= 32


28. Aşağıdaki ifadelerden hangisi bir küme belirtir?
Cevap: D. 4. sınıfta görülen dersler


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 54 Cevapları KOZA Yayınları

B. Aşağıdaki eşitliklerden doğru olanların önüne “D”, yanlış olanların önüne “Y” yazınız.
Cevap: 

1. (D) 12 . (8 + 17) = 12 . 8 + 12 . 17
2. (Y)  50 . (33 – 15) = 50 . 33 + 50 . 15
3. (D)  9 . 16 – 9 . 10 = 9 . (16 – 10)
4. (Y)  10² = 20


C. Yandaki kümelere göre aşağıdaki ifadelerden doğru olanların önüne “D”, yanlış olanların önüne “Y” yazınız.
Cevap: 

1. (D)  8 ∈ A
2. (Y) 32 ∈ B
3. (Y)  A ∪ B = { 8, 16, 24, 32, 40 }
4. (D)  A ∩ B = { 24 }
5. (D)  A ∪ B = { 6, 8, 12, 16, 18, 24, 30, 32, 40 }
6. (Y) A ∩ B = { }


Ç. Aşağıdaki noktalı yerlere uygun ifadeleri yazınız.
Cevap: 

1. 2 ile bölünebilen her doğal sayı …..çift…… doğal sayıdır.

2. Birler basamağındaki rakamı ….0….. veya …..5…. olan doğal sayılar 5 ile bölünebilir.

3. Birler basamağında ….0….. olan doğal sayılar 10 ile bölünebilir.

4. Son iki basamağı ……dördün katı…… olan veya son iki basamağında …sıfır… olan sayılar 4 ile bölünebilir.


D. 54 sayısının bölenlerini noktalı yerlere yazınız.
Cevap: 1, 2, 3, 6, 9, 18, 27, 54


E. Aşağıdaki üslü ifadeleri, bu ifadelerin değerlerinin bulunduğu kutularla ok çizerek eşleyiniz.
Cevap: 

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 54 Cevapları KOZA Yayınları

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.