Anasayfa Kitap Cevapları
Cevap Yaz
6 Ekim 2021, 16:57
Sena Sena
Yönetici
Konu Sayısı: 200

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 54-55-56. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 54-55-56. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı konusunda 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 54-55 ve 56’daki Ders Kitabı Cevaplarını paylaştık. Eksik yada hatalı kısımları bizlere Yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz. 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 54-55-56. Sayfa Cevapları MEB Yayınları konusunda Tam Sayılar başlıklı içerikleri cevapladık.

6. Sınıf MEB Yayınları Matematik Ders Kitabı 54-55-56. Sayfa Cevapları Tam Sayılar

6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 54 Ders Kitabı Cevapları

HAZIR MIYIZ?

Doğal sayılar ve kesirler dışında başka sayılara da ihtiyaç var mıdır? Hava durumu haberlerinde ülkemizin en soğuk ve en sıcak illerinin hava sıcaklıklarının nasıl gösterildiğini araştırınız.
Cevap: Tabi ki diğer sayılara da ihtiyaç vardır. Hava sıcaklıkları eksi (-) şeklinde gösterilir.


SIRA SİZDE-1

Aşağıdaki ifadelere karşılık gelen sayıları “+” ve “-” işaretlerini kullanarak gösteriniz.

Deniz seviyesinin 10 metre altı : -10
3000 lira gelir : +3000
Sıfırın altında 5 derece : -5
Zeminin iki kat üstü : +2


SIRA SİZDE-2

Aşağıdaki ifadelere karşılık gelen sayıları “+” ve “-” işaretlerini kullanarak gösteriniz.
Deniz seviyesinin 3 metre üstü : +3
Zeminin 4 kat üstü : +4
150 lira gider : -150
Zeminin bir kat altı : -1

6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 55 Ders Kitabı Cevapları

SIRA SİZDE-3

Aşağıda verilen soruları cevaplayınız.

-1 ile 7 arasındaki tam sayılar nelerdir?
Cevap: 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6

-3 ile -8 arasındaki tam sayılar nelerdir?
Cevap: -7, -6, -5, -4


SIRA SİZDE-4

Eş bölmelere ayrılan yukarıdaki sayı doğrusunda harflere karşılık gelen tam sayıları bulunuz.
Cevap: 

A= -6

B= -5

C= -3

D= -1

6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 56 Ders Kitabı Cevapları

KONU DEĞERLENDİRME

1. Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerlere uygun ifadeleri yazınız.

• Sıfırdan büyük tam sayılara ( pozitif ) tam sayılar denir.

• Sıfırdan küçük tam sayılar ( negatif ) harfi ile gösterilir.

• Tam sayılar; ( negatif ) tam sayılar, ( pozitif ) tam sayılar ve 0’dan oluşur.


2. Aşağıdaki tam sayıları ifade eden cümleler kurunuz.

100 : 100 sıfırın sağında pozitif bir sayıdır

-4 : -4 sıfırın solunda negatif bir sayıdır

0 : sıfır tam sayıdır

80 : 80 sıfırın sağında kalan pozitif bir sayıdır


3. Eş bölmelere ayrılan yukarıdaki sayı doğrusunda daire , kare, üçgen ve yıldız şekillerine karşılık gelen tam sayıları bulunuz.
Cevap:
Daire: -8
Kare: -5
Üçgen: +1
Yıldız: +2


4. -6 ile 3 arasında kaç tane tam sayı vardır?
Cevap: -5, -4, -3, -2, -1, 0, 1, 2= 8 tam sayı vardır


5. Yandaki termometreye göre a, b, c ve d harfleri yerine gelecek tam sayılardan hangisi yanlış yazılmıştır?
Cevap: B) b = +12
b= 15
a= 5
c= -5
d= -15


6. Eş bölmelere ayrılan yukarıdaki sayı doğrusunda harflere karşılık gelen tam sayıların hangisi yanlış verilmiştir?
Cevap: D) N = -1
K= -5
L= -4
M= -2
N= 0


7. Yukarıdaki tam sayılardan kaç tanesi negatif tam sayıdır?
Cevap: C) 3
-18, -70, -6 = 3 tanesi negatif tam sayıdır


8. Yukarıdaki M kümesinin elemanlarından kaç tanesi pozitif tam sayıdır?
Cevap: B) 2
6, 7= 2 tanesi pozitif tam sayıdır

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 54-55-56. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2021-2022

4.7/5 - (3 votes)
Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.