Anasayfa Kitap Cevapları
Cevap Yaz
7 Ekim 2021, 13:35
Sena Sena
Yönetici
Konu Sayısı: 194

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 61-62-63-64. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 61-62-63-64. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı konusunda 6. Sınıf öğrencilerimizin ihtiyaç duyabilecekleri 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 61-62-63 ve 64’teki Ders Kitabı Cevaplarını paylaştık. Eksik yada hatalı kısımları bizlere Yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz. 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 61-62-63-64. Sayfa Cevapları MEB Yayınları konusunda Kesirlerde Sıralama başlıklı konuları cevapladık.

6. Sınıf MEB Yayınları Matematik Ders Kitabı 61-62-63-64. Sayfa Cevapları Kesirlerde Sıralama

6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 61 Ders Kitabı Cevapları

HAZIR MIYIZ?

Un helvası yapımında 1 kg un, 1/4 kg sıvı yağ,  1/3 kg tereyağı, 1/2 kg şeker kullanılmaktadır. Bu tarifte ağırlık olarak en fazla kullanılan malzemenin ne olduğunu düşününüz.
Cevap: Tarifte en çok şeker kullanılmıştır.


SIRA SİZDE-1

2/3 , 5/12 ve 8/16 kesirlerini küçükten büyüğe doğru sıralayınız.
Cevap: 5/12 < 8/16< 2/3
Kesirlerin paydasını eşitleriz.
2/3 . 16= 32/48
5/12 . 4= 20/48
8/16 . 3= 24/48


SIRA SİZDE-2

Aynı havuzun birinci musluk saatte 2/7’sini ikinci musluk saatte 6/12 ’sını üçüncü musluk ise saatte 8/15 ’ini doldurmaktadır. Buna göre hangi musluğun havuza daha fazla su doldurduğunu bulunuz.
Cevap: En çok 3. musluk ( 8/15 ) doldurur.

6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 62 Ders Kitabı Cevapları

SIRA SİZDE-3

Sayfa sayıları eşit olan romanlardan Elif, romanının 14/15’ünü, Ece 15/16 ’ini, Efe ise
16/17 ’sını okumuştur. Buna göre kim daha fazla sayfa okumuştur?
Cevap: En çok Efe okumuştur


SIRA SİZDE-4

6/7, 7/8 ve 8/9 kesirlerini küçükten büyüğe doğru sıralayınız.
Cevap: 8/9 > 7/8 > 6/7


SIRA SİZDE-5

Bir seradaki çiçeklerin 3/4 ’ü papatya, 1/6 ’i gül ve 5/12 ’i laledir. Serada en az bulunan çiçek
türü hangisidir?
Cevap: 3/4 > 5/12 > 1/6 
En az gül bulunur


SIRA SİZDE-6

Bir terzi; diktiği elbisenin 1/4 ’inde kırmızı, 3/6 ’ünde mavi ve 1/3 ’inde siyah kumaş kullanmıştır. Buna göre terzinin hangi renk kumaştan daha fazla kullandığını bulunuz.
Cevap: 3/6 > 1/3 > 1/4
En çok mavi kumaş kullanılmıştır.

6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 63 Ders Kitabı Cevapları

SIRA SİZDE-7

2 . 3/5 ve 3 . 1/2 kesirlerini sayı doğrusunu kullanarak sıralayınız.
Cevap:

6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 63 Ders Kitabı Cevapları1


SIRA SİZDE-8

13/4 ve 8/3 kesirlerini sayı doğrusunu kullanarak sıralayınız.
Cevap:

6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 63 Ders Kitabı Cevapları3

6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 64 Ders Kitabı Cevapları

KONU DEĞERLENDİRME

1. Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerlere doğru ifadeleri yazınız.

• Paydaları eşit olan kesirlerden ( payı) büyük olan kesir daha büyüktür.

• 6/10 , 11/20 ve 9/16  kesirlerinden yarıma en yakın olan ( 11/20 ) kesridir.

• Basit kesirler ( bileşik ) kesirlerden ve tam sayılı kesirlerden küçüktür.


2. Yukarıdaki sayı doğrusunda A, B ve C noktalarına karşılık gelen kesirleri bulunuz.
Cevap: 
A= 3/4
B= 1 . 4/5
C= 2 . 5/6


3. 3/5 , 1 . 2/3, 7/2kesirlerini küçükten büyüğe doğru sıralayınız.
Cevap: paydaları 30 a eşitlemeliyiz.
18/30, 20/30, 105/30
3/5 < 1 . 2/3 < 7/2


4. Aşağıdaki boşlukları “<”, “>”, “=” sembollerinden uygun olanı ile doldurunuz.
Cevap: 
1/2 < 4/5
1/17 > 1/18
3/5 = 15/25
9/5 < 9/2
10/11 < 9/8
3 > 4/5


5. Eşit hacimli üç şişedeki bal miktarı aşağıda gösterilmiştir. Buna göre aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
Cevap: C) 3. şişedeki bal miktarı 1. şişedeki bal miktarından fazladır.


6. 1/8 < ◊ < 5/12 şartını sağlayan ◊ kesri aşağıdakilerden hangisi olabilir?
Cevap: B) 1/3


7. 4 m uzunluğundaki ipi 4 arkadaş eşit şekilde paylaşıyor. Sonra paylaştırılan ipleri Şevval 7, Furkan 10, Ela 6 ve Melih 12 parçaya ayırıyor. Buna göre hangisinin elde ettiği ip parçası en uzundur?
Cevap: D) Ela


8. Δ/4 kesri 5/10 kesrinden büyüktür. Buna göre ’in alabileceği en küçük doğal sayı değeri kaçtır?
Cevap: C) 3

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 61-62-63-64. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2021-2022

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.