Cevap Yaz
17 Mart 2022, 14:39 - Sena Yazdı

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 85-86-87. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 85-86-87. Sayfa Cevapları MEB Yayınları” 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı konusu içerisinde 6. Sınıf öğrencilerimizin ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve öğrencilerin eğitim hayatındaki temelden beri öğrenmeleri gereken 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 85-86 ve 87’deki Ders Kitabı Cevaplarını paylaşmış bulunuyoruz. Eksik veya hatalı kısımları bizlere Yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz. 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 85-86-87. Sayfa Cevapları MEB Yayınları konusu içerisinde Kesirlerle İlgili Problemler konusunu cevaplamış bulunuyoruz.

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 85-86-87. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

6.Sınıf MEB Yayınları Matematik Ders Kitabı 85-86-87. Sayfa Cevapları Kesirlerle Problemler

6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 85 Ders Kitabı Cevapları

Sıra Sizde – 1

Ayşe, 8 litre portakal suyunu 1/4 litrelik 20 tane bardağa doldurmak istediğinde kaç litre portakal suyu artar?
Cevap: 
¼ . 20 = 5 litre
8-5 = 3 litre artar


Sıra Sizde – 2

600 kg’lık pirinç, yarım kg’lık paketlere ayrılıp pirinçlerin 250 paketi satılıyor. Geriye kalan pirinç paketi sayısını bulunuz.
Cevap:
600 . 2 = 1200 paket
1200 – 250: 950 paket kalır.


6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 86 Ders Kitabı Cevapları

Sıra Sizde – 3

20 lirası olan Okan, parasının 4/16 ’ü ile defter, 3/5 ’ü ile kalem almıştır. Okan’ın ne kadar parası kalmıştır?
Cevap: 
20 . 4/16 = 80/16 = 5 TL
20 . 3/5 = 60/5 = 12 TL
12+5= 17 TL
20-17 = 3 TL’si kalır.


Sıra Sizde – 4

Şekildeki modelin 5/12 ’i boyalıdır. Bu modelin boyalı olmayan kısmının 2/7 ’si daha boyandığında modelin kaçta kaçı boyanmış olur?
Cevap:
12/12 – 5/12 = 7/12
7/12 . 2/7 = 14/84 = 1/6’sı boyanmış olur.


Sıra Sizde – 5

Her gün elindeki romanın 2/11 ’sini okuyan İrem’in 5. günün sonunda romanı bitirmesine 33 sayfa kaldığı bilinmektedir. Buna göre romanın tamamı kaç sayfadır?
Cevap:
6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 86 Ders Kitabı Cevapları


Sıra Sizde – 6

Bir sayının3/7 ’ü 15’tir. Bu sayının 2/5 ’si kaçtır?
Cevap:
6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 86 Ders Kitabı Cevapları2


6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 87 Ders Kitabı Cevapları

Konu Değerlendirme

1- Sıla; parasının ilk gün 2/5 ’sini, ikinci gün ilk gün harcadığının1/2 ’ini harcıyor. Sıla’nın parasının geriye kaçta kaçı kalmıştır?
Cevap:
6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 87 Ders Kitabı Cevapları


2- Sait Bey; 3500 lirasının 1/7 ’inin 1/5 ’ini elektrik faturasına, 3/20 ’ünü ise mutfak alışverişine vermiştir. Sait Bey’in kaç lirası kalmıştır?
Cevap:
6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 87 Ders Kitabı Cevapları1


3- Bir okuldaki öğrencilerin 3/5 ’ü matematik dersinden proje ödevi almıştır. Okulda matematik dersinden proje ödevi almayan 200 öğrenci olduğuna göre okul mevcudu kaçtır?
Cevap:
2/5 = 200 öğrenci ise;
200 ÷ 2 = 100
100 . 5 = 500’dür.


4- Bir araba, gideceği yolun 3/8’ünü gittikten sonra mola veriyor. Daha sonra kalan yolun 1/5 ’ini daha gidiyor. Geriye 400 km yol kaldığı bilindiğine göre arabanın gideceği toplam yol kaç kilometredir?
Cevap:
6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 87 Ders Kitabı Cevapları2


5- Furkan; sınavdaki soruların 3/4 ’ünü doğru, 1/6 ’ini yanlış cevaplamış ve bu sınavda 4 soruyu boş bırakmıştır. Buna göre Furkan kaç soruyu doğru cevaplamıştır?
Cevap: C) 36 
6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 87 Ders Kitabı Cevapları3


6- Kilogramı 5 lira olan peynirden 7tam 2/5 kg alan bir kişi kasiyerden para üstü olarak 3 lira aldığına göre kasiyere en başta kaç lira vermiştir?
Cevap: A) 40 
6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 87 Ders Kitabı Cevapları3 6.-Sinif-Matematik-MEB-Yayinlari-Sayfa-87-Ders-Kitabi-Cevaplari4 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 85-86-87. Sayfa Cevapları MEB Yayınları


7- Bir miktar paranın 2/5 ’si ile 40 kg portakal alınabiliyorsa bu paranın 7/10 ’si ile kaç kilogram portakal alınabilir?
Cevap: B) 70 
2/5 = 4/10 = 40 kg ise
7/10 = 70 kg alınır.


8- Burak’ın elindeki bilyelerden 7/9 ’si mavi, diğerleri siyahtır. Burak, mavi bilyelerinden 10 tanesini arkadaşına veriyor. Burak’ın geriye 18 tane mavi bilyesi kaldığına göre kaç tane siyah bilyesi vardır?
Cevap: B) 8 
7/9  = mavi
2/9 = siyah
18+10 = 28 mavi
28 ÷ 7 = 4
2 . 4 = 8 siyah bilye vardır.

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 85-86-87. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

Ortaokula geçen öğrencilerimizi bu günlerde LGS telaşı sarmakta olduğunu biliyoruz. Öğrencilerimizin LGS’ye temelden çalışmaları çok önemlidir çünkü ve 7. ve 8. sınıfta yapılan çalışma eksik ve yetersiz kalabilir. Bu nedenle 6. sınıftan itibaren çalışmalara başlamak çok önemlidir. Öğrencilerimiz başarıya ulaşmak için ders kitaplarına odaklanmalıdır. Ders kitaplarında bulunan problemler, çalışmalar öğrencilerimizin sınavda karşılarına çıkacak problemlerle ilgili ön hazırlık niteliğindedir. Bu nedenle öğrencilerimiz bu kitapta hata yapmamalı, doğruyu öğrenmeli. Hataları varsa 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 85-86-87. Sayfa Cevapları MEB Yayınları konumuzda olduğu gibi sitemizdeki yüzlerce 6. sınıf matematik ders kitabı cevapları konusunu aratarak cevaplara ulaşabilirler.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.