Cevap Yaz
3 Aralık 2022, 1:55 - Sena Yazdı

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 88-89. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 88-89. Sayfa Cevapları MEB Yayınları” 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı konusu içerisinde 6. sınıf öğrencilerimizin ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 88 ve 89’daki ders kitabı cevaplarına ulaşabilirsiniz. 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 88-89. Sayfa Cevapları MEB Yayınları konusu içerisinde öğrencilerimizin en çok zorlanabileceği konular arasında bulunan Ünite Değerlendirme Sorularının cevaplarını paylaşmış bulunuyoruz. Eksik veya hatalı kısımları bizlere Yorumlar bölümünden yazmayı unutmayın.

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 88-89. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

6.Sınıf MEB Yayınları Matematik Ders Kitabı 88-89. Sayfa Cevapları Ünite Değerlendirme Soruları

6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 88 Ders Kitabı Cevapları

1- Yukarıdaki termometrelerden hangisinin gösterdiği sıcaklık değeri yanlış verilmiştir?
Cevap: B) Yeşil


2- Numaralandırılmış sayı kartlarından hangisindeki tam sayı en küçüktür?
Cevap: C) 3 


3- Rakamları farklı iki basamaklı en küçük negatif tek tam sayı ve rakamları farklı iki basamaklı en büyük pozitif tek tam sayı aşağıdakilerden hangisinde doğru verilmiştir?
Cevap: D) -98, +98 


4- Mutlak değeri 5’ten küçük tam sayılar kaç tanedir?
Cevap: A) 9
-4, +4, -3, +3, -2, +2, -1, +1, 0


5- Yukarıdaki sayı doğrusu noktalarla eşit aralıklara bölünmüştür. Buna göre Δ, Ο ve ◊ şekillerine karşılık gelen tam sayılar aşağıdakilerden hangisinde doğru verilmiştir?
Cevap: C) -4, -2, 5


6- Yukarıdaki tam sayılardan en büyüğü hangisidir?
Cevap: D) I-14I


7- Yandaki kesrin sayı doğrusunda 2 ve 3 arasında olması için Δ yerine kaç farklı doğal sayı gelebilir?
Cevap: C) 3


8- 3- 2/5 + 1/3 işleminin sonucu kaçtır?
Cevap: B)
6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 88 Ders Kitabı Cevapları


6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 89 Ders Kitabı Cevapları

9- Yukarıdaki boşlukların doğru şekilde tamamlanabilmesi için hangi seçenekteki sayılar sırayla kullanılmalıdır?
Cevap: D) 6. 1/6, 1/3, 2/6, 1


10- Verilen işlemin sonucunun 10’dan büyük olabilmesi için ♦ yerine gelecek doğal sayı aşağıdakilerden hangisi olabilir?
Cevap: A) 4


11- Yukarıdaki bilgiye göre aşağıda verilen örneklerden hangisi uygun değildir?
Cevap: D) 10÷ 1tam 1/2


12- 8/12 ÷ 1/3 işleminin sonucu kaçtır?
Cevap: B) 2
8/12 . 3 = 24/12 = 2


13- Modelle verilen çarpma işlemi aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: A) 2/8 . 3/5


14- Yukarıdaki işlemin sonucu kesirlerin bütüne ve yarıma yakınlıkları düşünülerek tahmin edildiğinde elde edilen sonuç ile gerçek sonuç arasındaki fark kaç olur?
Cevap: D) 1/6
17/2 – 25/3 = 1/6


15- Bir sürahinin 3/10 ’ü su ile doludur. Bu sürahiye 350 ml daha su eklendiğinde sürahi dolduğuna göre sürahinin tamamı kaç ml su almaktadır?
Cevap: A) 500 
10/10 – 3/10 = 7/10
350 ÷ 7 = 50
50 . 10 = 500


16- (1- 1/3) . (1- 1/4) . (1- 1/5) işleminin sonucu kaçtır?
Cevap: B) 2/5
2/3 . 3/4 . 4/5 = 2/5

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 88-89. Sayfa Cevapları MEB Yayınları” 2022-2023

6. Sınıf öğrencilerimizi bugünlerde sınav heyecanı sarmış durumda. Öğrencilerimiz 1. ve 2. yazılılıarını verme telaşındalar. Öğrencilerimiz bu yazılılardan başarıyal geçebilmek için çok çalışmaya, ders kitaplarındaki problemleri doğru cevaplamaya ihtiyaç duyarlar. Öğrencilerimiz bu nedenle ders kitabı içerisinde bulunan problemleri en doğru şekilde cevaplamalıdır. Vermiş olduğu cevapları güvenilir bir kaynaktan kontrol etmeli, hataları varsa bunları görmelidir. Bunun için “6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 88-89. Sayfa Cevapları MEB Yayınları” 2022-2023 konusunda olduğu gibi forumsinif.com sitesinde yüzlerce 6. sınıf matematik ders kitabı cevapları konusuna ulaşabilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.