Cevap Yaz
12 Mayıs 2024, 6:50 - Zülal Güneş Yazdı

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 94-101-102. Sayfa Cevapları ATA Yayıncılık

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 94-101-102. Sayfa Cevapları ATA Yayıncılık 2023-2024 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 6. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Kesirlerle Bölme İşlemi konusunun yer aldığı 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 94-101-102 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 94-101-102. Sayfa Cevapları ATA Yayıncılık

6.Sınıf ATA Yayıncılık Matematik Ders Kitabı 94-101-102. Sayfa Cevapları Kesirlerle Bölme İşlemi

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 94 Cevapları ATA Yayıncılık

6 arkadaşını evine davet eden Ceren, misafirlerine yaş pasta ikram ediyor. Ceren, pastasının yarısını arkadaşlarıyla diğer yarısını da ailesiyle yemek istiyor. Ceren, her bir arkadaşına eşit miktarda pasta ikram etmek istiyor.
Buna göre Ceren’in her bir arkadaşına pastanın kaçta kaçını ikram etmek istediğini nasıl bulabilirsiniz? Açıklayınız.
Cevap: Pastanın yarısı dediği için 1/2 olarak alırız. 6 arkadaşına paylaştırmak için bölme işlemi yaparız. 

1/2 ÷ 6 = 1/2 . 1/6 = 1/12


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 101 Cevapları ATA Yayıncılık

Alıştırmalar

1. Yandaki tabloda, bazı işlemler verilmiştir. İşlemlerin sonuçlarını tablodaki uygun yerlere yazınız
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 101 Cevapları ATA Yayıncılık


2. 4/7 kesrinin çeyreğini bulunuz.
Cevap: 4/7 ÷ 1/4 = 4/7 . 4/1 = 16/7


3. Ceren, 5 kg unu 1/8 kg’lık poşetlere tam dolduruyor. Buna göre Ceren’in kaç poşet unu olur?
Cevap: 5 ÷ 1/8 = 5/1 . 8/1 = 40 poşet unu olur.


4. Kutucuktaki ifadede verilen noktalı yere hangi kesir yazılmalıdır?
Cevap:

1/20 kesrinin yarısı, ………….. kesridir.

1/20 ÷ 2 = 1/20 . 1/2 = 1/40
1/40 yazılır.


5. Kutucuklardaki işlemlerin sonuçlarının çarpımını bulunuz
Cevap:

4 ÷ 4/13 =
4/1 . 13/4 = 52/4 = 13

12/5 ÷ 6 =
12/5 . 1/6 = 12/30 = 2/5

13 . 2/5 = 26/5


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 102 Cevapları ATA Yayıncılık

6. 1/2 ’in içinde kaç tane 1/16 vardır?
Cevap:

1/2 ÷ 1/16 =
1/2 . 16/1 =
16/2  = 8 tane 1/16 vardır.


7. Kutucuktaki işlemin sonucunu bulunuz. Sonucun 14 doğal sayısından büyük olmasının sebebini açıklayınız
Cevap:

14/1 ÷ 2/3 =
14/1 . 3/2 = 42/2 = 21
işlemin sonucunun 14’ten büyük olmasının sebebi 14’ün içinde tamdan küçük sayı aradığımız içindir.


8. Kutucuktaki işlemin sonucunu bulunuz. Sonucun 21 doğal sayısından küçük olmasının sebebini açıklayınız.
Cevap:

21 ÷ 7/3 =
21/1 . 3/7 = 63/7 = 9
işlemin sonucunun 21’den küçük olmasının sebebi 21’in içinde tamdan büyük sayı aradığımız içindir.


9. Tahtada yazılı olan işlemde ▲ yerine kaç yazılmalıdır?
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 102 Cevapları ATA Yayıncılık


10. 2 tam  1/8 ÷ 3 tam 1/4 işleminin sonucunu bulunuz.
Cevap:

2 tam 1/8 → 17/8
3 tam 1/4 → 13/4

17/8 ÷ 13/4 =
17/8 . 4/13 = 68/104 = 17/26


11. Yukarıdaki sayı doğrusunda 0 ile 1 arası 9 eş parçaya, 1 ile 2 arası 3 eş parçaya ayrılmıştır. Sayı doğrusundaki ▲ ve ■ sembollerine karşılık gelen kesirlere göre ▲ ÷ ■ işleminin sonucunu bulunuz.
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 102 Cevapları ATA Yayıncılık

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.