Cevap Yaz
26 Nisan 2022, 11:21 - Sena Yazdı

7. Sınıf İngilizce Ders Kitabı 96-97-98-99-100. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

7.Sınıf İngilizce Ders Kitabı 96-97-98-99-100. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 7. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Public Buıldings ünitesine ait çalışmaların da bulunduğu 7. sınıf ingilizce ders kitabı sayfa 96-97-98-99-100 cevapları konusunu paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

7. Sınıf İngilizce Ders Kitabı 96-97-98-99-100. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

7.Sınıf MEB Yayınları İngilizce Ders Kitabı 96-97-98-99-100. Sayfa Cevapları Public Buıldings

7. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Cevapları Sayfa 96 MEB Yayınları

Look at the pictures. Which places do you usually go? Why do you go there?
Çeviri: Resimlere bakın. Genelde nerelere gidersin? Neden oraya gidiyorsun?
Cevap:
7. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Cevapları Sayfa 96 MEB Yayınları


7. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Cevapları Sayfa 97 MEB Yayınları

Read the questions and choose the correct place.
Çeviri: Soruları okuyun ve doğru yeri seçin.

1. Where can you go to report a crime?
Çeviri: Bir suçu ihbar etmek için nereye gidebilirsin?
Cevap: b. police station
(Polis Merkezi)


2. Where can you go to drive bumper cars?
Çeviri: Çarpışan arabaları sürmek için nereye gidebilirsin?
Cevap: a. amusement park
(lunapark)


3. Where can you go to get fruit and vegetables?
Çeviri: Meyve ve sebze almak için nereye gidebilirsin?
Cevap: c. greengrocer
(manav)


4. Where can you go to see the mayor?
Çeviri: Belediye başkanını görmek için nereye gidebilirsin?
Cevap: b. municipality
(belediye)


5. Where can you go to do some shopping?
Çeviri: Alışveriş yapmak için nereye gidebilirsin?
Cevap: c. shopping mall
(alışveriş merkezi)


6. Where can you go to see paintings?
Çeviri: Tabloları görmek için nereye gidebilirsin?
Cevap: b. art gallery
(Sanat Galerisi)


7. Where can you go to see the doctor?
Çeviri: Doktoru görmek için nereye gidebilirsin?
Cevap: a. hospital
(hastane)


8. Where can you go to watch a flm?
Çeviri: Bir flm izlemek için nereye gidebilirsin?
Cevap: c. movie theatre
(Sinema)


9. Where can you go to buy some fresh bread?
Çeviri: Taze ekmek almak için nereye gidebilirsin?
Cevap: a. bakery
(fırın)


10. Where can you go to meet your friends for a drink?
Çeviri: Arkadaşlarınla bir şeyler içmek için nereye gidebilirsin?
Cevap: b. cofee shop
(kahvehane)


11. Where can you go to draw money?
Çeviri: Para çekmek için nereye gidebilirsin?
Cevap: a. bank
(banka)


12. Where can you go to buy some CDs?
Çeviri: CD satın almak için nereye gidebilirsin?
Cevap: c. music store
(müzik mağazası)


7. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Cevapları Sayfa 98 MEB Yayınları

Which places can you see in your neighbourhood?
Çeviri: Mahallenizde hangi yerleri görebiliyorsunuz?
Cevap: I see the sea and the mountains.
(Denizi ve dağları görüyorum.)


Read Alan’s homework quickly and underline the places in his neighbourhood.
Çeviri: Alan’ın ödevini çabucak okuyun ve mahallesindeki yerlerin altını çizin.
Cevap:

7. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Cevapları Sayfa 98 MEB Yayınları


Read the text again and write True (T) or False (F). Correct the false sentences.
Çeviri: Metni tekrar okuyun ve Doğru (T) veya Yanlış (F) yazın. Yanlış cümleleri düzeltin.
Cevap:

1. _F_ Alan’s neighbourhood is far from the town.
2. _F_ The cofee shop is a great place to have dinner with friends.
3. _T_ You can buy anything you want in Alan’s neighbourhood.
4. _T_ Alan and his friend have breakfast at the cofee shop.
5. _T_ The city hall is opposite the department store.
6. _T_ He goes to the bakery to get some cake and bread.
7. _F_ Alan sometimes goes to the park alone to enjoy on weekdays.


7. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Cevapları Sayfa 99 MEB Yayınları

Listen to the dialogues. Where is Alan in each dialogue? Write the numbers in the pictures.
Çeviri: Diyalogları dinleyin. Alan her diyalogda nerede? Resimlerdeki sayıları yazınız.
Cevap:

7. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Cevapları Sayfa 99 MEB Yayınları


Listen again. Why is he there?
Çeviri: Tekrar dinleyin. O neden orada?
Cevap:

1. e.g. to get aspirin and painkillers
2. To buy fruits.
3. To drink coffee and eat toast.
4. To buy bread and cake.
5. To buy clothes.
6. To buy some CD’s.


7. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Cevapları Sayfa 100 MEB Yayınları

Where do you usually go to have fun with your friends?
Çeviri: Arkadaşlarınızla eğlenmek için genellikle nereye gidersiniz?
Cevap: We go to the beach, to the cafe. (Sahile, kafeye gideriz.)


Lisa and Amy are talking on the phone. Listen to them and write down the places they are talking about.
Çeviri: Lisa ve Amy telefonda konuşuyorlar. Onları dinleyin ve bahsettikleri yerleri yazın.
Cevap: Park, shopping mall, cinema, coffeeshop, boutique, municipality.
(Park, alışveriş merkezi, sinema, kahvehane, butik, belediye.)


Listen again and choose the correct answer.
Çeviri: Tekrar dinleyin ve doğru cevabı seçin.

1. Lisa will be with her sister…
Çeviri: Lisa kız kardeşiyle birlikte olacak…
Cevap: a. to look after her.
(ona bakmak için.)


2. Lisa will go to the park…
Çeviri: Lisa parka gidecek…
Cevap: b. to have breakfast with her family.
(ailesiyle kahvaltı yapmak.)


3. Amy went to the shopping mall yesterday…
Çeviri: Amy dün alışveriş merkezine gitti…
Cevap: a. to buy a present for her cousin.
(kuzeni için bir hediye almak için.)


4. Amy and Lisa will have some time after the flm…
Çeviri: Amy ve Lisa filmden sonra biraz zaman geçirecekler…
Cevap: b. to go to Jason’s boutique.
(Jason’ın butiğine gitmek için.)


5. Amy and Lisa are planning to meet at the cofee shop…
Çeviri: Amy ve Lisa kafede buluşmayı planlıyorlar…
Cevap: a. to drink something.
(bir şeyler içmek.)


7.Sınıf İngilizce Ders Kitabı Cevapları 96-97-98-99-100. Sayfa, Public Buıldings 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.