Cevap Yaz
19 Mayıs 2022, 22:32 - Furkan Yazdı

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 179-180-181-182-183-184-185-186-187-188. Sayfa Cevapları Özgün Yayınları

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 179-180-181-182-183-184-185-186-187-188. Sayfa Cevapları Özgün Yayınları

7.Sınıf Özgün Yayınları Türkçe Ders Kitabı 179-180-181-182-183-184-185-186-187-188. Sayfa Cevapları Karagöz ile Hacivat

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Özgün Yayınları Sayfa 179 Ders Kitabı Cevapları

HAZIRLIK ÇALIŞMASI

Karagöz ile Hacivat hakkında edindiğiniz bilgileri arkadaşlarınızla paylaşınız. Araştırmalarınızı sınıf panosunda sergileyiniz.
Cevap: Aşağıdaki bağlantıdaki konuda en altta Sonraki Derse Hazırlık çalışmasında bu sorunun cevabı bulunmaktadır.

https://www.forumsinif.com/7-sinif-turkce-ders-kitabi-173-174-175-176-177-178-sayfa-cevaplari-ozgun-yayinlari.html

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Özgün Yayınları Sayfa 184 Ders Kitabı Cevapları

1. Etkinlik

a. Aşağıda, metinde geçen bazı sözcüklerin anlamları verilmiştir. Bu sözcükleri belirleyip anlamlarının başına yazınız.

7.-Sınıf-Türkçe-Ders-Kitabı-Özgün-Yayınları-Sayfa-184-Ders-Kitabı-Cevaplarıb. Aşağıda eş anlamlıları verilen sözcükleri metinden bularak bulmacaya yerleştiriniz.

7.-Sınıf-Türkçe-Ders-Kitabı-Özgün-Yayınları-Sayfa-184-Ders-Kitabı-Cevaplarİ

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Özgün Yayınları Sayfa 185 Ders Kitabı Cevapları

2. Etkinlik

 

a. Aşağıdaki soruları metne göre yanıtlayınız.

1. Karısı, Karagöz’ün neden dışarı çıkmasını istemiş?
Cevap: Karagöz’ün karısının komşuları geleceği için dışarı çıkmasını istemiş.

2. Karagöz doktor yerine kime gitmiş?
Cevap: Karagöz doktor yerine Hacivat’a gitmiştir.

3. Karagöz yolda kimlerle karşılaşmış?
Cevap: Karagöz yolda Tuzsuz Deli Bekir, Temel Reis ve Azeri ile karşılaşmış.

4. Karagöz’ün karşılaştığı kişiler niçin üzgünmüş?
Cevap: Hacivat karşılaştığı kişiye öleceğini söylediği için üzgünmüş.

5. Hacivat, kendisine danışan hasta kişilere ne söylemiş?
Cevap: Hacivat kendisine danışan hasta kişilere verem olduğunu ve öleceğini söylemiş.

6. Karagöz, Hacivat’a nasıl bir ders vermiş?
Cevap: Karagöz, Hacivat’a son dileği olarak onu dövmek istediğini söyleyerek onu dövmeye başlamış ve sahte doktorculuk yapmasını bırakmasını söylemiştir.


3. Etkinlik

 

b. Aşağıdaki soruları metinden hareketle yanıtlayınız

1. Metinde geçen olay nedir?
Cevap: Metinde hastalanan karakterler Hacivat’ın yanına gidip hastalığını anlatınca yalan bilgi söyleyip verem olduğunu ve öleceğini söyler. Bunun sonucunda Karagöz ona bir ders vermiştir.

2. Metnin şahıs kadrosunda kimler vardır?
Cevap: Karagöz, Hacivat, Karagöz’ün Karısı, Tuzsuz Deli Bekir, Temel Reis ve Azeri vardır.

3. Metnin konusu nedir?
Cevap: Metnin konusu sahte doktor olan bir kişiye verilen dersi anlatır.

4. Metnin ana fikri nedir?
Cevap: Bir konu hakkında kesin bir bilgiye sahip değilsek o konu hakkında başkalarına yardım etmemeli ve yanlış yönlendirmemeliyiz.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Özgün Yayınları Sayfa 186 Ders Kitabı Cevapları

4. Etkinlik

Aşağıdaki cümlelerin taşıdığı anlam ilişkilerini örnekteki gibi karşılarına yazınız.

• Karagöz muayene olmak için Hacivat’a gitmiş. Amaç – Sonuç …..Amaç-Sonuç…..

• Hacivat bulduğu kitaba bakarsa Karagöz’e derman olur. …..şart-sonuç…..

• Temel, hastalandığı için çok üzgünmüş. …..neden-sonuç…..

• Karısı, komşuları geleceğinden Karagöz’ü evden göndermiş. …..neden-sonuç…..

• Sana hesap sormaya geldim. …..amaç-sonuç…..

• Bana yardım edersen işlerimi çabucak bitiririm. …..koşul-sonu…..

• Hacivat, Karagöz’den kurtulmak için evden kaçmış …..amaç-sonuç…..


5. Etkinlik

Sayıların yazımıyla ilgili aşağıdaki kuralları örnek cümleler ile eşleştiriniz. Noktalı kutucuğa eşleştiremediğiniz kurala uygun bir örnek cümle yazınız.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Özgün Yayınları Sayfa 186 Ders Kitabı Cevapları

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Özgün Yayınları Sayfa 187 Ders Kitabı Cevapları

6. Etkinlik

Aşağıdaki cümleleri inceleyiniz. Sayıların yazımıyla ilgili yanlışlık yapılan cümleleri işaretleyip doğrularını altlarına yazınız.

[X] Apartman toplantısına yalnızca onsekiz kişi katılmış.
Doğrusu: Apartman toplantısına yalnızca on sekiz kişi katılmış.

[ ] Tiyatro oyunumuz yarın 13.50’de başlayacak.

[X] 7.’nci sınıf Türkçe konuları çok kolay.
Doğrusui: 7. Sınıf Türkçe konuları çok kolay.

[X] Kavanozları kolilere 3’er 3’er yerleştirelim.
Doğrusu: Kavanozları kolilere üçer üçer yerleştirelim.

[ ] Sizi yediye çeyrek kala parkta bekleyecek.

[ ] Çocuklar boş arsada birdirbir oynuyorlar.


7. Etkinlik

Aşağıdaki cümlelerde geçen zarfların altını çizerek bunların cümleye kattığı anlamı karşılarına yazınız.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Özgün Yayınları Sayfa 187 Ders Kitabı Cevapları

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Özgün Yayınları Sayfa 188 Ders Kitabı Cevapları

8. Etkinlik

Aşağıdaki unsurları kullanarak bir hikâye yazınız. Hikâyenizde öyküleyici ve betimleyici anlatım tekniklerinden yararlanınız.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Özgün Yayınları Sayfa 188 Ders Kitabı Cevapları

SONRAKİ METNE HAZIRLIK

2. Geleneksel el sanatlarımızdan olan “dokumacılık, bakırcılık, çinicilik, ahşap işçiliği” ile ilgili araştırma yapıp bir sunum hazırlayınız. Sunumunuzda görsel, işitsel materyaller kullanınız.
Cevap:
7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Özgün Yayınları Sayfa 188 Ders Kitabı Cevapları (1)

Dokumacılık: İplerin birbirinin altından ve üstünden geçirilmesiyle yapılan dokumalar’dır. Dokumanın türleri vardır. Mekikli dokumalar, Kirkitli dokumalar gibi dokumalar yapılmaktadır.

Bakırcılık: Bakırdan eşyaların yapıldığı sanattır. Eşyalara kabartma yöntemiyle  motifler eklenir.

Çinicilik: Topraktan yapılan ve fırında pişirilen, süslenmiş seramik parçalarına çini denir. Seramiklerin 2 türü vardır, kaba ve ince seramik olarak ayrılır.

Ahşap işçiliği: Ahşaptan eşyalar üretme becerisine ahşap işçiliği denir. 

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.