Cevap Yaz
20 Temmuz 2022, 11:49 - Zülal Güneş Yazdı

10. Sınıf Tarih Ders Kitabı 199-200-202. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

10.Sınıf Tarih Ders Kitabı 199-200-202. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 10. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde 10. sınıf tarih ders kitabı sayfa 199-200-202 cevapları konusunu paylaştık. Osmanlı’da Vakıf Müessesesi konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

10. Sınıf Tarih Ders Kitabı 199-200-202. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

10.Sınıf MEB Yayınları Tarih Ders Kitabı 199-200-202. Sayfa Cevapları Osmanlı’da Vakıf Müessesesi

10. Sınıf Tarih Ders Kitabı Sayfa 199 Cevapları MEB Yayınları

Sosyal hayatın canlanmasında, vakıf müesseselerinin rolü nedir?
Cevap: Toplum içinde fakir ve zengin sınıf ayrımını önleyen ve bakıma muhtaç olan kişileri maddi konuda desteklenmesi sağlanmıştır. Vakıflar sayesinde devletin sağlık alanında harcadığı masrafı azaltmıştır. 


10. Sınıf Tarih Ders Kitabı Sayfa 200 Cevapları MEB Yayınları

Vakıflar, toplumun birlik ve beraberliğine ne gibi katkılar sağlamış olabilir?
Cevap: İnsanlar arasında olan ayrımı ortadan kaldırmıştır. Kültürel etkileşim olmasını sağlamıştır. Sağlık hizmetlerinin gelişmesini sağlamıştır. 


10. Sınıf Tarih Ders Kitabı Sayfa 202 Cevapları MEB Yayınları

1. Vakıfların kuruluş nedeni nedir?
Cevap: Muhtaç sahibi insanların temel ihtiyaçlarını karşılamak amacı ile kurulmuştur. 

2. Kahvenin son yudumunun fincanda kalmasının nedenleri neler olabilir?
Cevap: Kahve sohbet için içilen bir içecek olduğunu atasözlerimizden öğrendik. Son yudumunun bırakılması bu sohbetin devam etmesini istediğini göstermek için olabilir. 

3. Vakfın hizmetlerinden kimler yararlanabilecektir?
Cevap: İhtiyaç sahibi kişiler yararlanabilecektir. 

4. Siz olsaydınız hangi alanda bir vakıf kurmak isterdiniz? Neden?
Cevap: Eğitim alanında vakıf kurmak isterdim. Çünkü eğitim göremeyen çocukların kültürünü geliştirmek ve iyi yerlere gelmesini sağlamak için yardımda bulunmak isterdim. 

5. Siz de kendi vakfınızın künyesini oluşturunuz
Cevap:  Vakıf başkanı, vakıf görevlisi, vakıf hizmet sorumlusu, tespit görevlisi 

6. Kurmuş olduğunuz vakfın hizmetlerinden kimlerin faydalanabileceğini belirttiğiniz bir vakfiye yazınız
Cevap: İhtiyaç sahibi ailelerin okula gönderemedikleri çocuklara yardımda bulunarak okumasını sağlamaktır. 

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.